/ Recepty /

Špenátové lievance ako výborná raňajková alternatíva

image 41337 25 v1

Čo bude dnes na raňajky? Ak vás nebaví stále to isté – klasický chlieb, jogurt či müsli, vyskúšajte niečo nové.

Ingredience:

2/3 pohára hladkej múky
1 šálka mlieka
2 PL sójovej omáčky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 zväzku zelenej cibuľky
150 g listového špenátu
1 stonka čerstvej mäty
petržlenová vňať
čerstvý koriander
1 vajce
olej 

Ako na to

1. V miske zmiešame vajce so sójovou omáčkou, pridáme múku s práškom do pečiva a za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko, až kým sa nevytvorí konzistencia ako na palacinky.

2. Všetky bylinky nasekáme nadrobno a pridáme do cesta, premiešame a na panvici s olejom vyprážame lievance z každej strany 2-3 minúty.

PRIPRAVILA: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.