Špenátové lievance ako výborná raňajková alternatíva
Čo bude dnes na raňajky? Ak vás nebaví stále to isté – klasický chlieb, jogurt či müsli, vyskúšajte niečo nové.
Ingredience:
2/3 pohára hladkej múky
1 šálka mlieka
2 PL sójovej omáčky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 zväzku zelenej cibuľky
150 g listového špenátu
1 stonka čerstvej mäty
petržlenová vňať
čerstvý koriander
1 vajce
olej
Ako na to
1. V miske zmiešame vajce so sójovou omáčkou, pridáme múku s práškom do pečiva a za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko, až kým sa nevytvorí konzistencia ako na palacinky.
2. Všetky bylinky nasekáme nadrobno a pridáme do cesta, premiešame a na panvici s olejom vyprážame lievance z každej strany 2-3 minúty.
PRIPRAVILA: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK
Komentáre