/ Recepty /

Skvelý ovocný zákusok s tvarohom

skvely ovocny zakusok s tvarohom

 Krásny farebný zákusok spájajúci chute kakaa, šľahačky, tvarohu a ovocia. 

Ingrediencie:
6 vajec
2 PL kakaa (preosiateho)
3 PL hrubej múky
5 PL polohrubej múky
1 KL prášku do pečiva
6 PL kryštálového cukru
50 ml oleja
50 ml vody
štipka soli
džem na potretie piškóty
 
Tvarohová plnka: 
 
2 x 250 g tvarohu 
1 šľahačková smotana 
1 vanilkový cukor
3 PL práškového cukru
20 g želatíny
2 x broskyňový kompót (u mňa 2 x 410 ml plechovky)
 
Šľahačková plnka:
 
1 šľahačka
1 kopcovitá PL kakaa
1 PL práškového cukru
Postup:
 
Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a šľaháme, kým  je pena biela a lesklá. Potom pridáme žĺtka, zašľaháme. Pridáme vodu, olej a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech (30 x 40) vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 – 20 min.
 

 
Piškótu necháme úplne vychladnúť. Stiahneme z nej papier a vrátime späť na plech. Potrieme džemom (veľmi tenkou vrstvou) a uložíme na piškótu dobre odkvapkané ovocie. Pripravíme si tvarohovú plnku.

Želatínu dáme napučať do 100ml studenej vody. Potom zahrejeme želatínu, ale nevaríme!!! Ja som ju dala zohriať v mikrovlnke asi na 20 sekúnd. Tvaroh rozmiešame s cukrami. Šľahačku vyšľaháme. Do tvarohovej zmesi za stáleho miešania pomaly vlievame želatínu. Nakoniec ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku . Tvarohovú plnku natrieme na uložené ovocie. Trochu sa to zle rozotieralo. Rýchlo mi to tuhlo a tej masy bolo len tak-tak. Možno by bolo lepšie použiť dve šľahačkové smotany.
 

 
Odložíme do chladničky stuhnúť. Keď je tvarohová masa stuhnutá, vyšľaháme šľahačkovú smotanu s kakaom a 1 PL práškového cukru. Vyšľahanú kakaovú šľahačku natrieme na zatuhnutú tvarohovú zmes. Odložíme do chladničky a necháme dobre zatuhnúť. Najlepšie chutí dobre vychladený.

Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

  1. Úplné sklamanie! Šlahačka hore stačila akurat na polovicu plehu, škoda roboty, času a surovin!!!! a vôbec: čo je to „1 šlahačka“?? Kolko mililitrov? Ja som dala 250 a bolo malo… Nabuduce poprosim chybné recepty nikam neposielať!!!!!!!!!!!

  2. Pani Katarina, recept nie je chybny….ak by ste si pozorne precitali recept je tam doporucenie, ze je vhodne pouzit 2 slahackove smotany….a ak by ste si otvorili link pod receptom, tak by ste videli, ze som pouzila 284 ml slahackovu smotanu Elmea ( v UK)….dovolim si vam oponovat – recept je vynikajuci!!!!!!!!!!!!! zakusok je velakrat odskusany a nikdy neboli nan negativne ohlasy

  3. Dnes som vyskúšala urobiť tento zákusok, podaril sa mi ako na obrázku, robila som ho presne podľa receptu. Je ľahký, výborný, príprava tiež jednoduchá, proste skvelý. Ďakujem za recept. Myslím, že netreba ani pridávať ďaľšiu smotanu. Možno malá rada pre tie čo menej pečú, smotanu nemiešajte príliš dlho, pretože potom zmenší svoj objem. V tomto prípade ju ani netreba šľahať celkom do tuha, keďže je tam želatína. Recept naozaj odporúčam.

    1. Sysi, dakujem za Tvoje skusenosti a Adke za recept. Urcite vyskusam, uz sa tesim.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.