/ Recepty /

Pochutnajte si na našej mätovej torte

Pochutnajte si na našej mätovej torte

Milovníci mäty konečne objavili zákusok, ktorý uspokojí ich mlsné jazýčky.

Ingrediencie:

190 g sušienok
1 PL práškového cukru
80 g masla
1000g tvarohu
300 ml kyslej smotany 
4 vajcia
300 g práškového cukru
1PL kopcovitá polohrubej múky
2 PL citrónovej šťavy
2 hrste mäty (je to asi 30 g)
4 kvapky mätovej arómy
2-4 kvapky zeleného potravinárskeho farbiva
 
Poleva:
300 ml kyslej smotany 
2 PL práškového cukru

Postup:

Najprv si pripravíme podložku pod tortu. Sušienky zomelieme ( postrúhame), zmiešame s práškovým cukrom a pridáme roztopené maslo. Zamiešame a touto masou vyložíme dno tortovej formy s odopínateľnými bokmi o priemere 24 cm. Dobre utlačíme a odložíme do chladničky zachladiť aspoň na 30 minút.
 
 
Mätové lístky opláchneme. Dáme do mixéra a rozmixujeme s 1 PL práškového cukru. Pridáme mätovú arómu a zelené farbivo.
 
 
Zapneme rúru, ale ešte do studenej rúry vložíme hlboký plech s vodou. Vody by tam malo byť cca 2 cm. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
 
 
Tvaroh, cukor, vajcia, muku , smotanu, citrónovú šťavu vyšľaháme na najvyšších obrátkach v mixéri, kým sa všetky suroviny pekne spoja, ale nie dlhšie ako 1 minútu. Inak torta pri pečení veľmi popraská. Tvarohovú masu rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pridáme rozmixovanú mätu a prešľaháme. Na schladený tortový základ naberačkou vlievame striedavo raz bielu masu raz zelenú masu. Na spodok dajte plnú naberačku bielej masy a potom zelenej masy. Masa sa nesmie miešať. Postupne sa  rozlieva až k bokom tortovej formy vytvára sa akože pruhovaný – zebra vzor. Žiaľ, na tej mojej to nie je až tak dobre vidieť.
 
 
Pečieme 60-70 minút, rúru v žiadnom prípade neotvárame. Vrch by nemal byť hnedý, ale by mal ostať svetlý. Posledných 10-15 minút pred dopečením môžete aj znížiť teplotu. Závisí to od toho ako vám pečie rúra. Torta je upečená, keď sa jej dotknete prstom a neprilepí sa vám naň. V prostriedku budí dojem , že je ešte tekutá. Necháme cca 10 minút postáť v otvorenej rúre. 


 

Vyberieme a necháme  vychladnúť. Je dobre položiť na mriežku a tak nechať úplne vychladnúť. Potom preložíme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny a keď je dobre zachladená natrieme na vrch polevu z kyslej smotany a práškového cukru. 

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste




 

Odložíme opäť do chladničky , najlepšie na celú noc. Pred podávaním tenkým nožom oddelíme od tortovej formy a odopneme obruč.  Moja smotana nestihla zatuhnúť, lebo sme už nemohli odolať prvej koštovke…:)

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

 

Komentáre

  1. juuuuuj tak to heeej!!!!!

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.