Pri tomto recepte si prídu na svoje najmä milovníci čokolády. Roláda s piškótovým cestom sa podobá kmeňu stromu. Je plnená čokoládovým krémom, ktorý je obohatený o jednu netradičnú surovinu. O dvojitú dávku čokolády sa postará čokoládová poleva.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Mäsiar Jozef Hlísta vás prevedie celým procesom prípravy domácej tlačenky od výroby surovín až po jej konzervovanie a dá vám aj tip, ako si ju vychutnáte najlepšie.
Typické rakúske sušienky sú nenáročným a pomerne lacným receptom, potrebujete k nim len zopár ingrediencií. Domáci ich volajú Mostkekse a pochutia si na nich nielen na Vianoce.
Vyskúšajte naše recepty z kyslej kapusty a pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý obohatí váš jedálniček a prinesie výborné chute na váš stôl.
Príprava jablkového chlebíka je jednoduchá, jednu vec však budete musieť spraviť už večer pred pečením. Tento krok rozhodne nevynechajte, inak sa to prejaví na chuti chlebíka.
Aby ste mohli vlašské orechy skladovať a vychutnávať si ich čo najdlhšie, je dôležité ich poriadne vysušiť. Prezradíme vám, ako najlepšie prebieha sušenie a na čo by ste si mali dať pozor.
Vlašské orechy odovzdajú korpusom šťavnatosť a plnky premenia na chuťový pôžitok. Na jesenné maškrtenie ako stvorené! Nasledujúce recepty na orechové koláče vás vezmú do sveta príjemnej orechovej chuti.
Výroba kvasenej kapusty patrila v minulosti k štandardným zvykom mnohých domácností. Dnes si vlastnú kyslú kapustu vyrába už len málokto. A je to naozaj škoda. Je to totiž lahôdka slovenskej kuchyne a navyše je bohatá na množstvo živín.
Kombinovaná rúra MORA VTS 785 BW zaujme na prvý pohľad elegantnými bielymi sklenenými dvierkami a klenutým vnútrajškom inšpirovaným kamennými pecami, vďaka ktorému je pečenie rovnomerné. S funkciou pary a veľkorysým vnútorným objemom 77 l ponúka rúra maximálny priestor pre kulinárske umenie a okrem tradičného pečenia otvára dvere aj ďalším moderným a zdravým tepelným úpravám.
Majitelia chalúp či väčších záhrad si radi vyrábajú vlastné domáce víno najmä z hrozna. Rozhodne však za ním nezaostávajú ani drobné bobuľoviny zo záhrady či z voľnej prírody, ak sa správne spracujú a pripravia. Tu je niekoľko lahodných receptov, ktoré vás o tom presvedčia.
Ak máte bohatú úrodu rajčín, je dobré ich varením spracovať a naporciovať do pohárov. Je to vynikajúci spôsob, ako uchovať túto aromatickú zeleninu niekoľko mesiacov.
Poznáme ju najmä ako jednu z hlavných prísad do sladkého pečiva, koláčov či na kaše, čaju alebo kávy. Využitie škorice je však omnoho širšie. Viete o tom, že je jedným z najsilnejších korení, ktoré nám pomáhajú v boji proti vírusom?
Kde sa diskutuje