Úvod Recepty Stránka 29

Recepty

Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.

Vyprážaný kaprík alebo rybie filé so zemiakovým šalátom je stálym vianočným pokrmom vo väčšine slovenských domácností. Pri našom spôsobe prípravy si však môžete byť istí, že jedlo bude ľahko stráviteľné, lebo sa počas prípravy nebude „kúpať“ v oleji

Pripravte si vlastný marcipán, ktorý môžete použiť na výrobu vianočných cukroviniek, alebo si ho môžete dať iba čistý. Svojou chuťou vás totiž určite príjemné prekvapí.

Veľmi jednoduchý a tradičný recept je obmenou nedeľného menu či akéhokoľvek jedla počas týždňa, najmä v jesennom a zimnom období. Jablká bravčovému mäsu dodajú nezvyčajnú a zaujímavú arómu aj chuť. Jedlo zvládne aj začiatočník, kvôli pečeniu vcelku si však na prípravu treba vyhradiť dostatok času.

S klesajúcou teplotou si naše telo žiada najmä hrejivé a sýte pokrmy. Ideálne sú jesenné polievky, ktoré nám okrem pocitu zasýtenia a tepla dodajú najmä potrebné minerály a vlákninu. Medzi takéto polievky patrí aj sýta domáca šošovicová polievka, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu a zároveň skutočne chutná.