Nikdy by vám nenapadlo napiecť sladký, navyše čokoládový koláč z fazule? Ani nám, úprimne sme si nevedeli predstaviť chuť takéhoto koláča a práve preto sme ho vyskúšali, s vlastnými obmenami – k základným receptom, ktoré sme našli, sme pridali banán, kokos a škoricu.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
„Keď som sa v lete prechádzal po okolí našej chalupy na južnom Slovensku, všimol som si, že na zemi leží veľa javorových listov z okolitých stromov. Začal som premýšľať, ako by sa dal vyrobiť taký javorový sirup po domácky.“
Ak nemáte z leta namrazené černice, môžete na prípravu chutných raňajok pokojne použiť aj iné lesné ovocie.
Zohnať v našich končinách maracuju už nie je taký nadľudský výkon, ako tomu bolo pred pár rokmi. Ak milujete jej chuť, tento cheesecake môže byť pre vás výborným spôsobom ako ju zužitkovať.
Nebojte sa siahnuť po ovocí, ktoré momentálne tróni na poličkách v supermarketoch a využite ho napríklad takýmto spôsobom v podobe pečeného, skaramelizovaného zázraku.
Máte chuť na niečo sladké, ľahké a pokiaľ možno s čo najmenším obsahom tuku? Predsa len, mnohí sa snažia po Vianociach schudnúť, no niekedy je to skutočne ťažké a chuť na sladkosti je neodbytná.
Vyskúšajte našu paštétu z kačacích pečienok. Budete prekvapení, aká je to dobrota!
Kačacie mäso sa v našej kuchyni využíva relatívne málo. Príležitostne si ho však pokojne môžeme dovoliť. Najmä, ak prílohou bude ľahko stráviteľná a nekalorická tekvica.
Náš krémeš má mimoriadnu vlastnosť – netreba ho piecť. Urobíte ho celkom na studeno, bez rúry či pece, a pritom chutí výborne.
Punč – horúci zimný nápoj – vám v chladných dňoch dobre padne či už doma, alebo s priateľmi na dovolenke.
Jednou z ciest zdravšej prípravy jedál je spôsob, pri ktorom používame na mastenie a dochutenie pokrmov olejnaté semená a orechoviny. Tie obohatia našu stravu o množstvo výživových a ochranných látok.
Vyprážaný kaprík alebo rybie filé so zemiakovým šalátom je stálym vianočným pokrmom vo väčšine slovenských domácností. Pri našom spôsobe prípravy si však môžete byť istí, že jedlo bude ľahko stráviteľné, lebo sa počas prípravy nebude „kúpať“ v oleji
Kde sa diskutuje