Tekvicový šalát z cícerom
Galéria (3) Zdroj: Eva Krídlová

Jesenný tekvicový šalát s cícerom

Na jeseni je, okrem iného, najlepšia úroda. S jedným jesenným receptom sa s nami podelila foodblogerka Ela Krídlová. Určite vyskúšajte!

Galéria

Tekvicový šalát z cícerom
Tekvicový šalát z cícerom

Ingrediencie

1 tekvica hokkaido
400 g uvareného cícera
4 – 5 sušených paradajok
200 g mäkkého syra (napríklad kozí syr alebo feta)
olivový olej, citrónová šťava
sušené oregano, soľ
niekoľko lístkov mäty

Na dressing

4 PL olivového oleja
2 PL javorového sirupu
šťava z 1/2 citróna

Tekvicový šalát s cícerom
Tekvicový šalát s cícerom | Zdroj: Eva Krídlová

Ako na to

Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom. Pečieme ich asi 30 minút pri 200 °C. Podobne aj cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a na posledných 10 minút pridáme k tekvici.

Upečenú tekvicu a cícer zmiešame s nakrájanými sušenými paradajkami a mäkkým syrom. Polejeme ich dressingom, posypeme lístkami mäty a podávame. Šalát chutí teplý aj za studena.

www.zosrdcadohrnca.sk

Text a foto: Ela Krídlová

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.