/ Recepty /

Jesenný tekvicový šalát s cícerom

Tekvicový šalát z cícerom
Zdroj: Eva Krídlová

Na jeseni je, okrem iného, najlepšia úroda. S jedným jesenným receptom sa s nami podelila foodblogerka Ela Krídlová. Určite vyskúšajte!

Ingrediencie

1 tekvica hokkaido
400 g uvareného cícera
4 – 5 sušených paradajok
200 g mäkkého syra (napríklad kozí syr alebo feta)
olivový olej, citrónová šťava
sušené oregano, soľ
niekoľko lístkov mäty

Na dressing

4 PL olivového oleja
2 PL javorového sirupu
šťava z 1/2 citróna

Tekvicový šalát s cícerom
Tekvicový šalát s cícerom | Zdroj: Eva Krídlová

Ako na to

Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom. Pečieme ich asi 30 minút pri 200 °C. Podobne aj cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a na posledných 10 minút pridáme k tekvici.

Upečenú tekvicu a cícer zmiešame s nakrájanými sušenými paradajkami a mäkkým syrom. Polejeme ich dressingom, posypeme lístkami mäty a podávame. Šalát chutí teplý aj za studena.

www.zosrdcadohrnca.sk

Text a foto: Ela Krídlová

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.