Jesenný tekvicový šalát s cícerom
Na jeseni je, okrem iného, najlepšia úroda. S jedným jesenným receptom sa s nami podelila foodblogerka Ela Krídlová. Určite vyskúšajte!
Galéria
Ingrediencie
1 tekvica hokkaido
400 g uvareného cícera
4 – 5 sušených paradajok
200 g mäkkého syra (napríklad kozí syr alebo feta)
olivový olej, citrónová šťava
sušené oregano, soľ
niekoľko lístkov mäty
Na dressing
4 PL olivového oleja
2 PL javorového sirupu
šťava z 1/2 citróna
Ako na to
Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme a polejeme olivovým olejom. Pečieme ich asi 30 minút pri 200 °C. Podobne aj cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a na posledných 10 minút pridáme k tekvici.
Upečenú tekvicu a cícer zmiešame s nakrájanými sušenými paradajkami a mäkkým syrom. Polejeme ich dressingom, posypeme lístkami mäty a podávame. Šalát chutí teplý aj za studena.
Text a foto: Ela Krídlová
Komentáre