Koláče z jablkového pyré, hruškové kompóty, hrnčekové koláče s krájanými jablkami či hruškami poznáme všetci. Sú chutné a na jeseň časté v mnohých domácnostiach. Vyskúšali ste však už menej tradičné recepty z jesenného ovocia? Týmto neodoláte!
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Prišlo ochladenie a s ním jasné znamenie, že jeseň je už tu. Ako osláviť prvé jesenné dni, keď nie kvalitnou hustou tekvicovou polievkou?
Obdobie sliviek sa intenzívne prejavuje aj v kuchyni mnohých rodín. Okrem slivkových gúľ či lekváru si určite radi pochutnáte aj na slivkovom koláči. Tieto recepty sú jednoduché, rýchle a šťavnaté. Dobrú chuť!
Fermentované jedlá sú staronovým objavom. Nielenže patria medzi superpotraviny zo zdravotného hľadiska, ale fermentovanie je najjednoduchším spôsobom konzervovania zeleniny a ovocia.
Avokádo obsahuje veľa cenných látok, najmä kvalitné omega-3 mastné kyseliny, kyselinu listovú, vitamíny K, C, B, E, draslík a meď. Hovorí sa o ňom ako o pomocníkovi pri chudnutí, ochrancovi pred ochoreniami srdca a ciev, cukrovkou.
Jablkové dobroty sú šťavnaté a obľubujú ich všetci bez rozdielu veku – od najmenších po seniorov. Namiesto klasických koláčov, ktoré sa u nás tradujú a robievame ich opakovane, vyskúšajte zmenu.
Vyrobiť doma dobré a kvalitné pivo dnes už nie je až taký problém. Technológia je síce rovnaká, no odbornejšiu časť prípravy za nás už prevzali výrobcovia pivných polotovarov.
Úrodu z ovocia môžeme využiť aj na výrobu vlastnoručne napálenej čerešňovice, marhuľovice, kalvadosu či slivovice.
Ak chcete na záhradnú párty pripraviť nielen chutné a originálne jedlo, ale aj zdravé, stavte na grilované ryby s pestrou zeleninovou oblohou.
Aj vaša mama či babička robila klasický čerešňový koláč s hrubou vrstvou ovocia a mriežkou navrchu? Existuje mnoho receptov na túto dobrotu. Vybrali sme pre vás jeden chutný a rýchly.
Ak máte k dispozícii udiareň, môžete obohatiť svoj sortiment vlastnoručne vyrábaných mäsových výrobkov.
Zabíjačku si môže dopriať prakticky každý, či v meste, alebo na vidieku, i keď žiadne prasa nechová.
Kde sa diskutuje