Každá tepelná úprava potravín do určitej miery deformuje zdravé látky.Preto je dobré vyvážiť to chutnými doplnkami.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Vyskúšajte si s nami pripraviť vynikajúce jahodové tiramisu.
Najšťavnatejší čerešňový závin z lístkového cesta môže byť na stole aj u vás doma.
Vyskúšajte si s nami upiecť osvedčenú šľahačkovú bublaninu s jahodami.
Z byliniek sa nerobia len bylinkové čaje, ktoré každý z nás dobre pozná. Vyskúšali ste napríklad chutný a zdravý bylinkový sirup? Nielenže chutí, ale aj lieči a má mnohostranné využitie. Môžete piť, pridať do drinkov, čajov, koláčov, šalátov alebo užívať ako liek.
Originálna biopotravina, vyrábaná na Slovensku odpradávna, si právom vyslúžila aj zápis do medzinárodného registra chránených špecialít.
Ak raz vyskúšate domáci kváskový chlieb, iný si už nedáte. Jeho príprava je síce časovo náročnejšia, ale jeho vôňa, chrumkavá kôrka, nadýchaná a vláčna striedka rozhodne stoja za to! Navyše, kvások je oproti kvasniciam zdraviu prospešný, pretože dokáže rozložiť i ťažšie stráviteľné látky prítomné v múke, čo kvasnice nedokážu.
Máte radi chutné domáce jedlá, ktoré sú zároveň zdravé a môžete si ich vyrobiť bez továrenského spracovania? Vyskúšajte domáci syr z jogurtu!
Jar je v prírode charakteristická nielen pučaním či klíčením a bujným rastom rastlín, ale aj rodením sa mláďat a regeneráciou, omladením i novým štartom do ďalšej etapy života. Symbolom jari sa stali mláďatá, zajačiky, kozliatka i kuriatka, ale i vajíčka.
Zima je šedivá, fádna a nie je čudné, že je obdobím, kedy mnohých zasahujú smútky a depresívne stavy. Nedostatok vitamínu D, ktorý si naše telo tvorí vďaka slnečným lúčom, taktiež robí svoje. Nehovoriac o ťažkých jedlách a sladkostiach, ktoré sú pre sviatky zimy typické. Je čas oživiť svoje chuťové poháriky sviežimi zdravými ingredienciami!
O cukre sa hovorí ako o bielej smrti a je úplne jasné, že ho treba prijímať s mierou, nielen z estetických dôvodov. Preto výrobcovia začali cukor nahrádzať rôznymi naoko zdravšími náhradami. Avšak mnohé z nich obsahujú látky nemenej škodlivé pre náš organizmus, navyše ukázalo sa, že podporujú rast nebezpečných superbaktérií.
Ak si cesto zamiesite večer, celú noc si pobudne v chladničke, a ráno si môžete dopriať voňavé, chrumkavé a zároveň mäkučké domáce vafle.
Kde sa diskutuje