Skúste si doma pripraviť na jazyku sa rozplývajúce karamelky, ktoré vydržia celé Vianoce, ak ich dobre schováte pred malými maškrtníkmi.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Prvé mrazy i kalendár nám ukazujú, že Vianoce sa blížia a s nimi i čas chutných dobrôt. Okrem navareného a napečeného je v mnohých rodinách tradíciou podávanie domácich sviatočných nápojov. Nepridáte sa?
S domácimi pečenými tekvicovými semiačkami je to podobne ako s gaštanmi. Existuje mnoho receptov na túto zdravú pochúťku, ale neviete, ktorý je ten najchutnejší... Nemusíte skúšať a hľadať, takto sa vám určite podaria!
Ak nemáte vlohy, čas alebo skrátka nervy na klasické štrúdľové cesto a nepozdávajú sa vám v nej píniové oriešky ako v pôvodnom recepte z južného Tirolska, pripravte si s nami túto "lenivejšiu" verziu. Tradičné ťahané cesto nahraďte lístkovým, píniové oriešky u nás obľúbenými vlašskými a za pár minút máte na stole teplú, voňavú a chutnú štrúdľu, ktorá je ako stvorená pre chladné jesenné dni.
Vieme, že cesnak, cibuľa, zázvor, slepačia polievka sú dobrými pomocníkmi v prevencii pred chrípkou a prechladnutím, ale aj pri liečbe ochorení. Vyskúšali ste už zmiešať niekoľko protichrípkových prírodných liekov do jedného? Vyskúšajte elixír, ktorý je hotovou bombou proti chrípke, navyše je prírodný.
Karfiol a brokolicu mnohí spájajú skôr s nepríjemným pachom ako s vôňou. Presvedčíme vás o tom, že hustá polievka z týchto ingrediencií môže byť nielen zdravá a plná živín, ale aj chutná a voňavá! Nepotrebujete ani kopec syru, múku či smotanu. Zato však čerstvú zeleninu a bylinky.
Zahraničné kuchyne vedia prekvapiť zaujímavými kombináciami chutí. Ak ste ešte nikdy nejedli gaštany s čokoládou, je načase to vyskúšať. Pripraviť si ich môžete doma už za hodinu.
Máte radi jedlá z húb? Vyskúšajte niečo nové. Huby sú skvelou plnkou slaného koláča. Okrem lesných môžete vyskúšať aj shiitake alebo kuriatka. Alebo z nich spravte sekanú, ktorá chutí teplá i studená.
Chladné počasie nás núti hľadať si rôzne spôsoby zahriatia. Ak ste mali bohatú úrodu jabĺk, využite ju na chutný domáci likér.
Na jeseni je, okrem iného, najlepšia úroda. S jedným jesenným receptom sa s nami podelila foodblogerka Ela Krídlová. Určite vyskúšajte!
Radi si pochutíte na hamburgeroch? Či už máte radi mäsové, syrové alebo zeleninové, dôležitá je kvalitná žemľa. Výhodou je, že tie najlepšie si môžete upiecť sami doma.
Nedávno sme priniesli článok o fermentovaní zeleniny, o základných princípoch tohto rýchleho a jednoduchého spôsobu konzervovania zeleniny a ovocia. Bez ukážkových receptov by to však nebolo ono. Vyskúšajte tieto, hotovo máte za 20 minút a pochúťku minimálne na mesiac!
Kde sa diskutuje