domáci krémový likér
Zdroj: istock.com

Viete, ako si doma vyrobíte krémový likér? Stačia dve minúty a pár ingrediencií!

Ak si chcete spríjemniť voľné chvíle kvalitným krémovým likérom, nemusíte ísť do obchodu. Írsky krémový likér typu Baileys si urobíte aj doma. Potrebujete na to len šesť ingrediencií, mixér a pár minút.

Čo potrebujete na domáci krémový likér

Príprava chuťovo bohatého a mimoriadne krémového likéru (ktorý sa podobá na Baileys) nie je vôbec náročná.

domáci krémový likér
Zdroj: istock.com

Ingrediencie na 750 ml likéru

  • 1 šálka hustej smotany
  • 400 ml sladeného kondenzované mlieka
  • 1 a 2/3 šálky írskej whisky
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy
  • 2 lyžice čokoládového sirupu
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

Príprava

Začnite tým, že do mixéra pridáte všetky ingrediencie okrem whisky. Miešajte ich pri nízkej rýchlosti po dobu 30-60 sekúnd. Nepoužívajte privysoké otáčky, nerobíte predsa šľahačku.

Do premiešaných ingrediencií nalejte írsku whisky a opäť miešajte pri slabých otáčkach ďalších 30 sekúnd.

Teraz je načase preliať likér do čistej vzduchotesnej nádoby. Hotovo.

Ako dlho vydrží domáci Baileys?

Bežný írsky Baileys z obchodu vydrží dva roky – či otvorený alebo neotvorený. Domáci krémový likér má trvanlivosť približne dva mesiace, skladujte ho v chladničke. Nezabudnite vždy pred podávaním fľašu poriadne pretrepať, pretože zložky likéru sa pri dlhšom skladovaní zvyknú oddeliť.

domáci krémový likér
Zdroj: istock.com

Ako si ho najlepšie vychutnáte?

Okrem samostatnej konzumácie je skvelý do kávy, zmrzliny i dezertov, dá sa s ním však omnoho viac. Výborne chutí v miešaných nápojoch – vyskúšajte ho, napríklad, v kombinácii s Martini a ľadom. Bez obáv ho použite do všetkých receptov, kde sa používajú smotanové likéry. Aj v brownies chutí fantasticky.

domáci krémový likér
Zdroj: istock.com

Sabína Zavarská
Foto: istock.com

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje