Varené víno je skvelým nápojom na zahriatie, ale aj na spríjemnenie spoločných chvíľ s partnerom či blízkymi. Navyše, nádherne prevonia celú domácnosť.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Pripravte si tento obľúbený a klasický karamelový dezert s jemnou oplátkou. Grilážky nemôžu chýbať na vianočnom stole.
Skúste si doma pripraviť na jazyku sa rozplývajúce karamelky, ktoré vydržia celé Vianoce, ak ich dobre schováte pred malými maškrtníkmi.
Prvé mrazy i kalendár nám ukazujú, že Vianoce sa blížia a s nimi i čas chutných dobrôt. Okrem navareného a napečeného je v mnohých rodinách tradíciou podávanie domácich sviatočných nápojov. Nepridáte sa?
S domácimi pečenými tekvicovými semiačkami je to podobne ako s gaštanmi. Existuje mnoho receptov na túto zdravú pochúťku, ale neviete, ktorý je ten najchutnejší... Nemusíte skúšať a hľadať, takto sa vám určite podaria!
Ak nemáte vlohy, čas alebo skrátka nervy na klasické štrúdľové cesto a nepozdávajú sa vám v nej píniové oriešky ako v pôvodnom recepte z južného Tirolska, pripravte si s nami túto "lenivejšiu" verziu. Tradičné ťahané cesto nahraďte lístkovým, píniové oriešky u nás obľúbenými vlašskými a za pár minút máte na stole teplú, voňavú a chutnú štrúdľu, ktorá je ako stvorená pre chladné jesenné dni.
Vieme, že cesnak, cibuľa, zázvor, slepačia polievka sú dobrými pomocníkmi v prevencii pred chrípkou a prechladnutím, ale aj pri liečbe ochorení. Vyskúšali ste už zmiešať niekoľko protichrípkových prírodných liekov do jedného? Vyskúšajte elixír, ktorý je hotovou bombou proti chrípke, navyše je prírodný.
Karfiol a brokolicu mnohí spájajú skôr s nepríjemným pachom ako s vôňou. Presvedčíme vás o tom, že hustá polievka z týchto ingrediencií môže byť nielen zdravá a plná živín, ale aj chutná a voňavá! Nepotrebujete ani kopec syru, múku či smotanu. Zato však čerstvú zeleninu a bylinky.
Zahraničné kuchyne vedia prekvapiť zaujímavými kombináciami chutí. Ak ste ešte nikdy nejedli gaštany s čokoládou, je načase to vyskúšať. Pripraviť si ich môžete doma už za hodinu.
Máte radi jedlá z húb? Vyskúšajte niečo nové. Huby sú skvelou plnkou slaného koláča. Okrem lesných môžete vyskúšať aj shiitake alebo kuriatka. Alebo z nich spravte sekanú, ktorá chutí teplá i studená.
Chladné počasie nás núti hľadať si rôzne spôsoby zahriatia. Ak ste mali bohatú úrodu jabĺk, využite ju na chutný domáci likér.
Na jeseni je, okrem iného, najlepšia úroda. S jedným jesenným receptom sa s nami podelila foodblogerka Ela Krídlová. Určite vyskúšajte!
Kde sa diskutuje