image 31394 25 v1
Galéria (11)

Mexický vegetariánsky guláš vás spoľahlivo zahreje

Počas chladných zimných dní existuje viacero spôsobov ako sa zohriať – jedným z nich je aj dobré pikantné jedlo. Bezmäsitý guláš s vôňou a chuťou vzdialeného Mexika, je vhodný ako skutočne rýchly a jednoduchý obed alebo večera. Obľúbia si ho najmä milovníci pikantných pokrmov a je vhodný aj pre vegetariánov či dokonca vegánov. Ostatní ho môžu doplniť napríklad volským okom alebo opečenou klobásou.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Bábovka
Matcha koláč - 6a
Matcha koláč - 6b

Ingrediencie:

• 1 konzerva červených fazúľ v náleve
• 1 konzerva bielych fazúľ v paradajkovej omáčke
• 1 konzerva kukurice
• 1 stredný paradajkový pretlak (alebo 3 lyžice pretlaku)
• cibuľa
• 2-3 strúčky cesnaku
• chili korenie (alebo chili paprička)
• zelená a žltá paprika
• rastlinný olej

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. Z červenej fazule a kukurice zlejeme nálev. Očistíme si cibuľu a cesnak. 

2. Nakrájame si papriky a cibuľu na približne rovnako veľké kúsky. 

3. Vo vhodnom hrnci zohrejeme olej a do horúceho oleja dáme súčasne cibuľu aj papriku. Posolíme a dusíme iba niekoľko minút, tak aby ostali chrumkavé. 

4. Následne pridáme odcedené červené fazule a biele fazule s nálevom. Premiešame a niekoľko minút podusíme za stáleho miešania. Medzičasom si dáme variť 1/2 litra vody. 

5. Do zmesi pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vriacou vodou, premiešame a necháme za občasného miešania na miernom plameni variť približne 15 minút tak, aby sa nám časť vody odparila (guláš zhustne). 

6. Na záver pridáme nadrobno pokrájaný alebo pretlačený cesnak, koreniny (čierne korenie a chili korenie resp. pokrájanú chilli papričku podľa chuti), ak je potreba, pridáme ešte soľ. Vsypeme do zmesi kukuricu a povaríme ešte približne 5 minút. 

7. Hotové jedlo podávame horúce buď samostatne, alebo s pečivom, doplniť ho môžme aj vajíčkom na tvrdo, volským okom či opečenou klobásou. 

Želáme dobrú chuť!
Text a foto: Anna Martausová

  1. Lyzicka says:

    dost sa to podoba na jeden moj recept… az na to ze v tom chyba maso

  2. Anonym says:

    fuj vse z plechovky…nechutny

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje