Jednoduchá šľahačková bublanina s jahodami
Vyskúšajte si s nami upiecť osvedčenú šľahačkovú bublaninu s jahodami.
Ingrediencie:
4 vajcia,
2 hrnčeky hladkej múky,
1 hrnček trstinového cukru,
1 prášok do pečiva,
1 smotana na šľahanie (250 ml),
jahody (500 g)
Postup:
Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Šľahajte dovtedy, kým zdvojnásobia svoj objem. Pridajte šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľahajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne vareškou premiešajte. Cesto vylejte na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu na pečenie a položte naň jahody. Pečte v rúre vyhriatej na 180° asi 25 až 30 minút.
tip
Posypte jahody trochou múky, neklesnú pri pečení na dno.
Foto: shutterstock.com
OK