/ Recepty /

Jednoduchá šľahačková bublanina s jahodami

Jednoduchá šľahačková bublanina s jahodami

Vyskúšajte si s nami upiecť osvedčenú šľahačkovú bublaninu s jahodami.

Ingrediencie:

4 vajcia,

2 hrnčeky hladkej múky,

1 hrnček trstinového cukru,

1 prášok do pečiva,

1 smotana na šľahanie (250 ml),

jahody (500 g)

Postup:

Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Šľahajte dovtedy, kým zdvojnásobia svoj objem. Pridajte šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľahajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne vareškou premiešajte. Cesto vylejte na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu na pečenie a položte naň jahody. Pečte v rúre vyhriatej na 180° asi 25 až 30 minút.

tip

Posypte jahody trochou múky, neklesnú pri pečení na dno.

Jahodová bublanina

Foto: shutterstock.com

Zdroj: Časopis Tvorivé bývanie 2/2018

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.