Jednoduchá šľahačková bublanina s jahodami

22.06.2018
22.06.2018 (1)
Jednoduchá šľahačková bublanina s jahodami

Vyskúšajte si s nami upiecť osvedčenú šľahačkovú bublaninu s jahodami.

Ingrediencie:

4 vajcia,

2 hrnčeky hladkej múky,

1 hrnček trstinového cukru,

1 prášok do pečiva,

1 smotana na šľahanie (250 ml),

jahody (500 g)

Postup:

Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Šľahajte dovtedy, kým zdvojnásobia svoj objem. Pridajte šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľahajte. Nakoniec pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne vareškou premiešajte. Cesto vylejte na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu na pečenie a položte naň jahody. Pečte v rúre vyhriatej na 180° asi 25 až 30 minút.

tip

Posypte jahody trochou múky, neklesnú pri pečení na dno.

Jahodová bublanina

Foto: shutterstock.com

Zdroj: Časopis Tvorivé bývanie 2/2018

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
kika | 05.11.2018, 10:44
OK
Prečítajte si
Reklama