Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou plnené plesňovým syrom
Pripravte si s nami chutné kuracie prsia plnené plesňovým syrom a podávané s vynikajúcou pomarančovou omáčkou.
Galéria
Ingrediencie: pre 4 osoby
4 ks kuracích pŕs
200 g syr s modrou plesňou
soľ, chilli sušené plátky, mleté biele korenie (podľa potreby)
80 – 100 g masla
šťava z dvoch a kôra z jedného pomaranča
100g kryštálového cukru
Postup:
Syr roztlačíme vidličkou v miske. Kuracie prsia narežeme a urobíme kapsu, ktorú naplníme syrom. Pospájame špáradlami, uložíme do zapekacej misy. Veľmi opatrne poprášime soľou. Aj syr je slaný, takže dávame pozor, aby sme mäso nepresolili. Ja som soľ vynechala, výpek bol dosť slaný od syra. Polievaním mäsa výpekom bolo mäso dostatočné slané.
Posypeme sušenými chilli plátkami. Pokryjeme plátkami masla. Zapekaciu misu zakryjeme a mäso vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút, občas podlejeme výpekom. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a necháme ešte asi 10 minút zapiecť.
Cukor na suchej panvici skaramelizujeme a zalejeme pomarančovou šťavou s nastrúhanou kôrou. Necháme zovrieť. Výpek zlejeme na veľkú panvicu a nalejeme scedenú, skaramelizovanú pomarančovú šťavu.
Povaríme a necháme zredukovať šťavu na potrebnú hustotu. Pri pečení mäsa sa z neho uvoľní trochu syra do výpeku, ktorý zahustí omáčku. Ak by sa vám omáčka predsa len zdala byť veľmi riedka (nemá byť hustá), môžete v malom množstve vody rozpustiť 1 KL Solamylu a omáčku zahustiť. Ja som nezahusťovala. V prípade potreby dochutíme soľou, korením. Omáčku pred podávaním precedíme cez sitko. Podávame so
zemiakmi.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/
mňam
vyzera dobre