/ Recepty /

Kuracie prsia s jablkovou omáčkou a majoránom

kuracie prsia s jablkovou omackou a majoranom

Ak máte radi chuť ovocia s mäsom, tento recept je pre vás to pravé. Jedinečná kombinácia jabĺk, majoránu a šťavnatých kuracích pŕs.

Ingrediencie:

1000 g kuracích pŕs
1 cibuľa
2 – 3 kyslejšie jablká (množstvo závisí od veľkosti)
500 – 750 ml sladkej smotany na varenie
hladka múka 
soľ, čierne mleté korenie – čerstvé, majorán
šťava z citróna na dochutenie
olej
 
Postup:


Pripravíme si dve panvice. Do jednej dáme olej a druhú necháme prázdnu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Z jednej strany namočíme do múky a opečieme v panvici s olejom.
 

Druhú stranu posypeme majoránom a opečieme na suchej rozohriatej panvici. Mäso preložíme do hrnca a udržiavame v teple. Do výpeku, v ktorom sme opekali mäso pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu  a potom na drobné kocky očistené a pokrájané jabĺčka. Ak je vo výpeku veľa múky, tak ho preceďte.
 

 
Chvíľu spolu podusíme a keď sú už jablká mäkké, ale nie rozvarené, pridáme smotanu. Za stáleho miešania necháme prevrieť a omáčkou zalejeme mäso v hrnci. Necháme spolu prevrieť.

Dochutíme omáčku podľa potreby soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.