
Kuracie prsia s jablkovou omáčkou a majoránom
Ak máte radi chuť ovocia s mäsom, tento recept je pre vás to pravé. Jedinečná kombinácia jabĺk, majoránu a šťavnatých kuracích pŕs.
Ingrediencie:
1000 g kuracích pŕs
1 cibuľa
2 – 3 kyslejšie jablká (množstvo závisí od veľkosti)
500 – 750 ml sladkej smotany na varenie
hladka múka
soľ, čierne mleté korenie – čerstvé, majorán
šťava z citróna na dochutenie
olej
Postup:
Pripravíme si dve panvice. Do jednej dáme olej a druhú necháme prázdnu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Z jednej strany namočíme do múky a opečieme v panvici s olejom.
Druhú stranu posypeme majoránom a opečieme na suchej rozohriatej panvici. Mäso preložíme do hrnca a udržiavame v teple. Do výpeku, v ktorom sme opekali mäso pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a potom na drobné kocky očistené a pokrájané jabĺčka. Ak je vo výpeku veľa múky, tak ho preceďte.
Chvíľu spolu podusíme a keď sú už jablká mäkké, ale nie rozvarené, pridáme smotanu. Za stáleho miešania necháme prevrieť a omáčkou zalejeme mäso v hrnci. Necháme spolu prevrieť.
Dochutíme omáčku podľa potreby soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre