Pistáciový koláč s medom a marhuľami

08.07.2014
08.07.2014 (0)
Pistáciový koláč s medom a marhuľami

Pistácie, med, pomaranč, škorica ,chrumkavé cesto a šťavnaté marhule. Kto by odolal?

Ingrediencie:

500 g lístkového cesta
100 g nesolených pistácií
3 PL hnedého muscovado cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 pomaranč
Cca 8 marhúľ
25 g masla
Grécky jogurt

Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 28 x 32 cm. Pistácie si pomelieme a odložíme z nich bokom cca 20 g. Zvyšok rozmixujeme so 4 PL medu, škoricou, cukrom s kôrou a šťavou z pomaranča. Vzniknutú zmes natrieme na cesto, ale vynecháme asi 2 cm od okrajov.

Na plnku uložíme prepolené a vykôstkované marhule, otočené vnútornou stranou hore. Posypeme ich zvyšnými pistáciami, polejeme maslom a zvyšným medom.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút.

Podávame, ideálne za tepla, s lyžicou gréckeho jogurtu.

Dobrú chuť :-)

koláč

koláč

koláč


dulce-de-leche.eu
 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama