Pistáciový koláč s medom a marhuľami
Pistácie, med, pomaranč, škorica ,chrumkavé cesto a šťavnaté marhule. Kto by odolal?
Ingrediencie:
500 g lístkového cesta
100 g nesolených pistácií
3 PL hnedého muscovado cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 pomaranč
Cca 8 marhúľ
25 g masla
Grécky jogurt
Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 28 x 32 cm. Pistácie si pomelieme a odložíme z nich bokom cca 20 g. Zvyšok rozmixujeme so 4 PL medu, škoricou, cukrom s kôrou a šťavou z pomaranča. Vzniknutú zmes natrieme na cesto, ale vynecháme asi 2 cm od okrajov.
Na plnku uložíme prepolené a vykôstkované marhule, otočené vnútornou stranou hore. Posypeme ich zvyšnými pistáciami, polejeme maslom a zvyšným medom.
Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút.
Podávame, ideálne za tepla, s lyžicou gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť 🙂
Komentáre