/ Recepty /

Pistáciový koláč s medom a marhuľami

image 22477 25 v1

Pistácie, med, pomaranč, škorica ,chrumkavé cesto a šťavnaté marhule. Kto by odolal?

Ingrediencie:

500 g lístkového cesta
100 g nesolených pistácií
3 PL hnedého muscovado cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 pomaranč
Cca 8 marhúľ
25 g masla
Grécky jogurt

Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik o rozmere cca 28 x 32 cm. Pistácie si pomelieme a odložíme z nich bokom cca 20 g. Zvyšok rozmixujeme so 4 PL medu, škoricou, cukrom s kôrou a šťavou z pomaranča. Vzniknutú zmes natrieme na cesto, ale vynecháme asi 2 cm od okrajov.

Na plnku uložíme prepolené a vykôstkované marhule, otočené vnútornou stranou hore. Posypeme ich zvyšnými pistáciami, polejeme maslom a zvyšným medom.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút.

Podávame, ideálne za tepla, s lyžicou gréckeho jogurtu.

Dobrú chuť 🙂

koláč

koláč

koláč


dulce-de-leche.eu
 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.