Kuracie karí prsia s kuskusom a zeleninou
Ľahký letný obed či večera, ktoré sú nabité vitamínmi, minerálmi, vlákninou a potešia zmysly aromatickými koreninami – presne také je jedlo, ktoré vám predstavujeme v dnešnom nenáročnom recepte, ktorý sa podľa vašich preferencií dá upraviť a prispôsobiť.
Ingrediencie:
500g kuracích pŕs bez kostí a kože
3 PL rastlinný olej
3 strúčiky cesnaku
1 stredná cibuľa
2 PL sójová omáčka
1 PL sladká čili omáčka
1/2 PL karí korenie
1/4 PL čerstvý alebo sušený mletý zázvor
1 PL kukuričného škrobu
200g mrazený hrášok
1 štipľavá červená paprika
kuskus
soľ
cuketa, paradajky
Postup:
1. Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kocky alebo pásiky. V miske zmiešame mäso s 2 lyžicami rastlinného oleja, cesnakom pokrájaným nadrobno, karí korením a zázvorom. Necháme odpočívať 2 hodiny.
2. V hrnci si rozhorúčime olej, na ktorom opražíme kuracie mäso. Keď je mäso takmer hotové, pridáme sójovú omáčku, sladkú čili omáčku a mrazený hrášok. Podusíme ešte približne 7 minút. Krátko pred koncom nakrájame cibuľu na mesiačiky, primiešame k mäsu, podusíme a ku koncu rozmiešame škrob v troške vody, zamiešame do mäsa a necháme prevariť, nech omáčka zhustne.
3. Kým sa mäso dorobí, pripravíme si kuskus podľa návodu, resp. dáme kuskus do misky a v pomere 1:1,5 zalejeme vriacou vodou a necháme 6-7 minút postáť pod pokrievkou (tanierikom).
4. Na suchej panvici alebo grile si opečieme na plátky nakrájanú cuketu a paradajky rozkrojené na polovice (príp. v celku, ak sú menšie). Podľa chuti osolíme,okoreníme, polejeme olivovým olejom či posypeme bylinkami na grilovanú zeleninu.
5. Servírujeme mäso ozdobené plátkami štipľavej papriky s kuskusom a zeleninou, podľa chuti mierne polejeme kuskus olivovým olejom.
Želáme dobrú chuť!
Text a foto: Anna Martausová
Komentáre