image 24594 25 v1

Jesenná štrúdľová torta s jabĺčkami

Advent sa nám už nezadržateľne blíži. Kým to prepukne, pridávame pre vás ešte jeden posledný jeseňou voňajúci recept na chutný zákusok.

Ingrediencie

4 stredne veľké jablká
3 vajcia
400 g jemného tvarohu (odporúčam plnotučný)
180 g Crème fraîche (alebo hustej kyslej smotany s aspoň 20% obsahom tuku, odporúčam značku Kunín )
3 PL vanilkového pudingu (prášok)
125 g cukru
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL škorice
5 plátov Filo alebo štrúdľového cesta
2 PL roztopeného masla
práškový cukor na posypanie

Postup

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu s priemerom cca 25cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky si vyšľaháme na hustú penu. Žĺtky vymiešame s tvarohom, kyslou smotanou, cukrom, vanilkou, škoricou a pudingovým práškom. Nakoniec primiešame nastrúhané jablká a sneh z bielkov.

Jeden plát cesta položíme na dno tortovej formy tak, aby okraje prevísali cez okraj formy. Potrieme ho maslom a položíme ďalší plát, opäť potrieme maslom a tento postup opakujeme, kým neminieme všetkých päť plátov. Na pláty navrstvíme plnku a zakryjeme ju okrajmi cesta. Potrieme maslom a pečieme do zlata, cca 50 – 60 minút.

Vychladnuté poprášime s práškovým cukrom a podávame.

Výborne by podľa mňa chutila aj makovo jablková plnka, tak si náplň môžete obmieňať podľa Vašich chutí 🙂

strudel
strudel

dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.