Čokoládový dezert s jahodami a nutelou
Na prípravu nenáročný dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie. Veď povedzte, odolali by ste kombinácii čokolády s jahodami a nutelou?
Galéria
Ingrediencie:rozpis na formu 30 x 11 x 7cm
1. vrstva
200 g maslových sušienok
200 g nutely
2. vrstva
250 ml šľahačkovej smotany
250 g mäkkého tvarohu
2 PL preosiateho kakaa
2 PL práškového cukru
1 KL vanilkového extraktu (možno nahradiť 1 vanilkovým cukrom)
3 KL želatíny
4 PL studenej vody
3. vrstva
250 ml šľahačkovej smotany
200 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
Okrem toho:
18 – 20 kusov jahôd + niekoľko na dekoráciu
Postup:
Formu na biskupsky chlebík vystelieme papierom tak, aby pretŕčal cez formu. Uľahčí nám to vyberanie hotového dezertu z formy.
Sušienky dáme do mikroténového sáčku a pomocou valčeka ich „pomelieme“. Nevadí, ak sem-tam ostanú väčšie kúsky. Pekne to vynikne v tej základnej časti. Pridáme nutelu a dobre premiešame, kým dostaneme kompaktnú hmotu.
Hmotu dáme do pripravenej formy a pomocou lyžice dobre utlačíme. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme ďalšiu vrstvu.
Jahody umyjeme, osušíme a konce, kde sú stopky, zrežeme. Snažíme sa vybrať rovnako veľké jahody. Želatínu necháme napučať so 4 PL vody. Na veľmi miernom ohni zahrejeme, teplom sa pekne rozpustí. Nevariť!
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Tvaroh, cukor a preosiate kakao vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačku a spolu zamiešame, kým sa obe hmoty nespoja. Trochu z tejto masy odoberieme a dobre rozmiešame v rozpustenej želatíne. Za stáleho šľahania pridáme do tvarohovo – šľahačkovej zmesi a dobre prešľaháme, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej hmoty.
Do formy na 1. vrstvu nanesieme trochu krému (iba toľko, aby sa jahody prilepili) a jahody uložíme stojato tesne vedľa seba. Prikryjeme zvyšným krémom a odložíme do chladničky asi na 30 minút.
Medzitým si pripravíme 3. vrstvu. Šľahačkovú smotanu zahrejeme do bodu varu (nevaríme!!!!!) a pridáme na kocky nalámanú čokoládu. Odstavíme z ohňa a miešame, kým dostaneme krásne zamatovú hmotu. Necháme postáť asi 10 minút.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>
Hrôza!!! Neviem, kto recept poslal, ale patrí medzi tie, čo idú do koša!! Robila ho tá dotyčná osoba, kým ho poslala????!!!! Neskúšajte ho, je to drahé na výrobu GEBUZINY!!!