Jesenná orechová torta s kávovým nádychom, ktorú si pripravíte aj bez múky
Za oknom chladný jesenný deň a vy si ho doma užívate pri dobrej káve a chutnej orechovej torte. Komu je lepšie? :-)
Ingrediencie:
220 g cukru
6 vajec
1 PL rumu
štipka soli
2 ČL prášku do pečiva
2 PL cukru
300 g mletých orechov
1 PL kukuričného škrobu
Krém :
2 šľahačky
2 PL kvalitného espressa
4 PL cukru
4 PL mletých orechov
Postup:
Žĺtky si vymiešame s cukrom do hustej peny. Pridáme rum, štipku soli, prášok do pečiva a orechy, ktoré si pomelieme s kukuričným škrobom. Bielka si vyšľaháme s 2 PL cukru a opatrne zamiešame do cesta .
Cesto navrstvíme do maslom vymazanej a papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (priemer cca 24cm) a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 40 minút.
Necháme vychladnúť a na vychladnutú tortu navrstvíme šľahačku, ktorú si vyšľaháme s kávou, cukrom a nakoniec do nej vmiešame mleté orechy.
Text a foto: dulce-de-leche.eu
Komentáre