image 37454 25 v1

Jesenná orechová torta s kávovým nádychom, ktorú si pripravíte aj bez múky

Za oknom chladný jesenný deň a vy si ho doma užívate pri dobrej káve a chutnej orechovej torte. Komu je lepšie? :-)

Ingrediencie:

220 g cukru
6 vajec
1 PL rumu
štipka soli
2 ČL prášku do pečiva
2 PL cukru
300 g mletých orechov
1 PL kukuričného škrobu

Krém :

2 šľahačky
2 PL kvalitného espressa
4 PL cukru
4 PL mletých orechov 

Postup:

Žĺtky si vymiešame s cukrom do hustej peny. Pridáme rum, štipku soli, prášok do pečiva a orechy, ktoré si pomelieme s kukuričným škrobom. Bielka si vyšľaháme s 2 PL cukru a opatrne zamiešame do cesta .

Cesto navrstvíme do maslom vymazanej a papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (priemer cca 24cm) a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 40 minút.

Necháme vychladnúť a na vychladnutú tortu navrstvíme šľahačku, ktorú si vyšľaháme s kávou, cukrom a nakoniec do nej vmiešame mleté orechy.

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje