/ Recepty /

Jesenná orechová torta s kávovým nádychom, ktorú si pripravíte aj bez múky

image 37454 25 v1

Za oknom chladný jesenný deň a vy si ho doma užívate pri dobrej káve a chutnej orechovej torte. Komu je lepšie? :-)

Ingrediencie:

220 g cukru
6 vajec
1 PL rumu
štipka soli
2 ČL prášku do pečiva
2 PL cukru
300 g mletých orechov
1 PL kukuričného škrobu

Krém :

2 šľahačky
2 PL kvalitného espressa
4 PL cukru
4 PL mletých orechov 

Postup:

Žĺtky si vymiešame s cukrom do hustej peny. Pridáme rum, štipku soli, prášok do pečiva a orechy, ktoré si pomelieme s kukuričným škrobom. Bielka si vyšľaháme s 2 PL cukru a opatrne zamiešame do cesta .

Cesto navrstvíme do maslom vymazanej a papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (priemer cca 24cm) a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 40 minút.

Necháme vychladnúť a na vychladnutú tortu navrstvíme šľahačku, ktorú si vyšľaháme s kávou, cukrom a nakoniec do nej vmiešame mleté orechy.

Text a foto: dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.