/ Recepty /

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Koláč je vďaka olivovému oleju úžasne vláčny, dokonca aj na druhý deň, a vďaka rozmarínu krásne prevoňaný.

Ingrediencie:

¾ šálky olivového oleja

1 citrón

1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu

1 šálka hladkej múky

5 vajec

¾ šálky + 1 ½ PL kryštálového cukru

10 čerstvých marhúľ (rozdelených na polovice a vykôstkovaných)

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu o priemere cca 25 cm si vymažeme olivovým olejom a vystelieme papierom na pečenie.

Citrónovú kôru si zmiešame s mukou a rozmarínom.

Vyšľaháme si spolu žĺtky a polovicu šálky cukru do peny, pridáme olivový olej a 1 ½ PL citrónovej šťavy. Potom primiešame múku s rozmarínom. Zvlášť si vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a nakoniec jemne primiešame k cestu.

Cesto nalejeme do formy, na vrch poukladáme polky marhúľ vnútornou stranou nahor, posypeme 1 ½ PL cukru a pečieme cca 45 minút.

Dobrú chuť 🙂

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

Jemný marhuľový koláč s rozmarínom

dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. Aká veľká je tá šálka? Ďakujem za odpoveď.k.

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.