/ Recepty /

Jednoduché a rýchle – cestoviny s mascarpone a lososom

image 39466 25 v1

Milujete mascarpone, ale využívate ho zatiaľ iba v sladkých receptoch, ako je napríklad tiramisu? Vyskúšajte ho na slaný spôsob spolu s cestovinami, údeným lososom a rukolou pre nevšedný, ale vynikajúci chuťový zážitok. Rýchly obed či večera sú hotové skutočne v priebehu niekoľkých minút a spojenie týchto ingrediencií je nečakane lahodné. 

Ingrediencie:

150 g údený losos
250 g mascarpone
400 g cestoviny (penne)
malá červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
čierne korenie
soľ
olivový olej
kapary
50g rukola
maslo

Postup:

1. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na drobno. V menšom hrnci (príp. v hlbšej panvici) na olivovom oleji podusíme cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme cesnak. Medzitým si dáme variť cestoviny, ktoré varíme podľa návodu.

2. Do zmäknutej cibule s cesnakom pridáme mascarpone, štipku soli, čerstvo nadrvené čierne korenie a lyžicu masla. Miešame, kým sa mascarpone nerozpustí a vznikne nám krémová hustá omáčka. Dbáme na to, aby sa omáčka neprevárala a neprihorela.

3. Scedené cestoviny zmiešame s omáčkou a postupne prídáme kúsky údeného lososa, kapary nakrájané na menšie kúsky – množstvo podľa vlastných preferencií, a plné priehrštie čerstvej rukoly.

4. Všetko spolu opatrne zamiešame a podávame ozdobené rukolou, prípadne s cherry paradajkami. Výborné sú tieto cestoviny dochutené hoblinami parmezánu.

Želáme dobrú chuť!

Text a fotografie: Anna Martausová

Komentáre

  1. výborne, nemal som lososa, tak som dal file, špetku tymianu – hotová báseň,doporučujem aj trochu červeného vína , na zapitie.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.