Jednoduché a rýchle – cestoviny s mascarpone a lososom
Milujete mascarpone, ale využívate ho zatiaľ iba v sladkých receptoch, ako je napríklad tiramisu? Vyskúšajte ho na slaný spôsob spolu s cestovinami, údeným lososom a rukolou pre nevšedný, ale vynikajúci chuťový zážitok. Rýchly obed či večera sú hotové skutočne v priebehu niekoľkých minút a spojenie týchto ingrediencií je nečakane lahodné.
Ingrediencie:
150 g údený losos
250 g mascarpone
400 g cestoviny (penne)
malá červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
čierne korenie
soľ
olivový olej
kapary
50g rukola
maslo
Postup:
1. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na drobno. V menšom hrnci (príp. v hlbšej panvici) na olivovom oleji podusíme cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme cesnak. Medzitým si dáme variť cestoviny, ktoré varíme podľa návodu.
2. Do zmäknutej cibule s cesnakom pridáme mascarpone, štipku soli, čerstvo nadrvené čierne korenie a lyžicu masla. Miešame, kým sa mascarpone nerozpustí a vznikne nám krémová hustá omáčka. Dbáme na to, aby sa omáčka neprevárala a neprihorela.
3. Scedené cestoviny zmiešame s omáčkou a postupne prídáme kúsky údeného lososa, kapary nakrájané na menšie kúsky – množstvo podľa vlastných preferencií, a plné priehrštie čerstvej rukoly.
4. Všetko spolu opatrne zamiešame a podávame ozdobené rukolou, prípadne s cherry paradajkami. Výborné sú tieto cestoviny dochutené hoblinami parmezánu.
Želáme dobrú chuť!
Text a fotografie: Anna Martausová
výborne, nemal som lososa, tak som dal file, špetku tymianu – hotová báseň,doporučujem aj trochu červeného vína , na zapitie.