image 49558 25 v1

Ako si pripraviť jahodové tiramisu

Vyskúšajte si s nami pripraviť vynikajúce jahodové tiramisu.

Ingrediencie

200 g podlhovastých piškót

2 dl likéru amareto

500 g jahôd

2 PL kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

500 g mascarpone

250 g jemného tvarohu

200 ml 33 % smotany na šľahanie

Ako na to

1. Polovicu piškót poukladáme na dno nádoby a pokvapkáme ich amaretom.

2. 250 g jahôd zmiešame s 2 lyžicami kryštálového cukru a vidličkou popučíme na jemné pyré. Polovicu pyré nalejeme na piškóty v mise.

3. Vyšľaháme smotanu, pridáme vanilkový cukor, mascarpone a tvaroh a spolu dobre premiešame. Časť krému navrstvíme do misy na piškóty.

4. Naň poukladáme druhú vrstvu piškót, ktoré zalejeme zvyšným pyré a tvarohovo-smotanovým krémom.

5. Na vrch tiramisu poukladáme prepolené jahody a odložíme ho do chladničky minimálne na 4 hodiny.

TIP

Ak obľubujete kávové tiramisu, pokojne pokvapkajte piškóty kávou s troškou amareta.

TEXT MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO ISIFA/SHUTTERSTOCK

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.