Ako si pripraviť jahodové tiramisu
Vyskúšajte si s nami pripraviť vynikajúce jahodové tiramisu.
Ingrediencie
200 g podlhovastých piškót
2 dl likéru amareto
500 g jahôd
2 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
500 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
200 ml 33 % smotany na šľahanie
Ako na to
1. Polovicu piškót poukladáme na dno nádoby a pokvapkáme ich amaretom.
2. 250 g jahôd zmiešame s 2 lyžicami kryštálového cukru a vidličkou popučíme na jemné pyré. Polovicu pyré nalejeme na piškóty v mise.
3. Vyšľaháme smotanu, pridáme vanilkový cukor, mascarpone a tvaroh a spolu dobre premiešame. Časť krému navrstvíme do misy na piškóty.
4. Naň poukladáme druhú vrstvu piškót, ktoré zalejeme zvyšným pyré a tvarohovo-smotanovým krémom.
5. Na vrch tiramisu poukladáme prepolené jahody a odložíme ho do chladničky minimálne na 4 hodiny.
TIP
Ak obľubujete kávové tiramisu, pokojne pokvapkajte piškóty kávou s troškou amareta.
TEXT MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO ISIFA/SHUTTERSTOCK
Komentáre