/ Recepty /

Ako si pripraviť jahodové tiramisu

image 49558 25 v1

Vyskúšajte si s nami pripraviť vynikajúce jahodové tiramisu.

Ingrediencie

200 g podlhovastých piškót

2 dl likéru amareto

500 g jahôd

2 PL kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

500 g mascarpone

250 g jemného tvarohu

200 ml 33 % smotany na šľahanie

Ako na to

1. Polovicu piškót poukladáme na dno nádoby a pokvapkáme ich amaretom.

2. 250 g jahôd zmiešame s 2 lyžicami kryštálového cukru a vidličkou popučíme na jemné pyré. Polovicu pyré nalejeme na piškóty v mise.

3. Vyšľaháme smotanu, pridáme vanilkový cukor, mascarpone a tvaroh a spolu dobre premiešame. Časť krému navrstvíme do misy na piškóty.

4. Naň poukladáme druhú vrstvu piškót, ktoré zalejeme zvyšným pyré a tvarohovo-smotanovým krémom.

5. Na vrch tiramisu poukladáme prepolené jahody a odložíme ho do chladničky minimálne na 4 hodiny.

TIP

Ak obľubujete kávové tiramisu, pokojne pokvapkajte piškóty kávou s troškou amareta.

TEXT MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO ISIFA/SHUTTERSTOCK

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.