Domáci taliansky chlieb s olivami a sušenými paradajkami
Vyskúšajte náš recept na pravý taliansky chlebík „Focaccia“ s olivami a sušenými paradajkami.
Galéria
Ingrediencie:500 g hladkej múky
2 PL olivového oleja
1 a 1/2 KL soli
300 ml teplej vody
7 g sušeného droždia
1 KL cukru
cca 120-150 g olív
cca 70 g sušených paradajok
1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej na pokvapkanie chleba
Príprava jedla
Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.
Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto.
Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút.
Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť.
V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na plechu o veľkosti 23 x 33 cm.
Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 – 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme.
–>
Dobru chuť
Tak takúto focacciu robím aj ja, len pre muža pridávam ešte trošku klobásky :). A je fakt fantastická.
krasne
Tiež to robievam, no pridávam aj pokrájanú feferónku.
Prave sa pecie,vonia uzasne…pridala som trocha slaninky,cerstve paradajky,nemam susene….