domaci taliansky chlieb s olivami a susenymi paradajkami
Galéria (10)

Domáci taliansky chlieb s olivami a sušenými paradajkami

Vyskúšajte náš recept na pravý taliansky chlebík „Focaccia“ s olivami a sušenými paradajkami.

Galéria

domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
domaci chleba, recept na domaci chlieb
Ingrediencie:
500 g hladkej múky
2 PL olivového oleja
1 a 1/2 KL soli
300 ml teplej vody
7 g sušeného  droždia
1 KL cukru

cca 120-150 g olív
cca 70 g sušených paradajok
1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej na pokvapkanie chleba

Príprava jedla

Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.

Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto.

Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút.

Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť.
V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na  plechu o veľkosti 23 x 33 cm.

Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 – 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme.

–>


Dobru chuť

Zdroj: adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

  1. hela says:

    Tak takúto focacciu robím aj ja, len pre muža pridávam ešte trošku klobásky :). A je fakt fantastická.

  2. Anonym says:

    krasne

  3. Eva says:

    Tiež to robievam, no pridávam aj pokrájanú feferónku.

  4. Andrea says:

    Prave sa pecie,vonia uzasne…pridala som trocha slaninky,cerstve paradajky,nemam susene….

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.