/ Recepty /

Čokoládový dezert s banánmi a vanilkovým krémom

Čokoládový dezert s banánmi a vanilkovým krémom

Tiež patríte medzi milovníkov výbornej kombinácie chutí banánu a čokolády? Ak áno a máte radi jednoduché recepty – čiže žiadne zložité plnky či mnohovrstevné koláče, skúste si s nami pripraviť tento skutočne jednoduchý, ale chuťovo výborný dezert, ktorý v sebe spája jemnú chuť smotanového vanilkového krému, čerstvých banánov a čokolády.

Ingrediencie:

• 1/2 kg polohrubej múky
• prášok do pečiva
• vanil. cukor
• plnotučné mlieko
• 1 dcl oleja
• 2 PL kakaa
• 150 g cukru
• 2 vajíčka

Plnka:
• 2 balíčky Creme Ole vanilka (puding bez varenia)
• 250 ml smotana na šľahanie
• plnotučné mlieko
• vanil. cukor
• 2-3 banány
• 200g čokoláda na polevu 

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Šľahačkovú smotanu necháme vychladiť a vyberieme z chladničky až tesne pred použitím. 

2. Zmiešame si sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor, kakao). 

3. Do dôkladne premiešanej zmesi postupne pridáme mlieko, 2 vajíčka, olej a štipku soli. Vymiešame na hladké cesto a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do cesta ide 1,5 az 2 dcl mlieka, ak by bolo príliš husté, tak ešte treba priliat, aby malo vláčnu polotekutú konzistenciu.

4. Pečieme približne 25 – 30 minút, najprv pri teplote 200°C, po 10 minútach teplotu znížime na cca 170. Skúsime špáradlom, či už je cesto hotové, ak áno vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 


5. Keď je koláč vychladnutý, pripravíme si krém. Do nádoby na šľahanie nalejeme 250ml šľahačkovej smotany a 350 ml plnotučného mlieka. Rozmiešame vanilkový cukor, vmiešame 2 balíčky pudingového prášku Creme Ole a ručným šľahačom vyšľaháme do hladkého krému. 


6. Na koláč rovnomerne nakrájame kolieska banánu a na to navrstvíme krém. Snažíme sa, aby to bolo aspoň približne v rovnakej vrstve :-), 

7. Rozpustíme si čokoládu a koláč pokryjeme pásmi čokolády, rôznymi smermi. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň hodinu. 


8. Servírujeme. V chladničke vydrží aj niekoľko dní. 

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Komentáre

  1. Koľko mlieka dať do cesta? V ingredienciách nie je uvedené.

    1. Množstvo mlieka sme doplnili do článku.

  2. supééééééééééééééér

  3. Kolac cesto je tazke vobec nieje vlacne nadychane pritom som dodrziavala recept aj mlieko som dala do cesta asi 3 dcl nebolo riedke ani huste napriek tomu po upeceni je tazke zbyte:( Inak plnka vyborna.Recept budem robit ale zo svojho kakaoveho cesta kde idu 4 vajcia a nie 2 ako tu v recepte.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.