Čokoládové brownies so šťavnatými hruškami
Vynikajúci koláčik plný čokolády, šťavnatých hrušiek a chrumkavých mandľových lupienkov.
Ingrediencie:
185 g masla
185 g kvalitnej čokolády (obsah kakaa aspoň 60 %)
3 väčšie vajcia
225 g kryštálového cukru
85 g hladkej múky
40 g kakaa
2-3 hrušky
mandľové lupienky
Postup:
Maslo si roztopíme s čokoládou v hrnci nad parou..necháme mierne vychladnúť. Medzitým si spolu vyšľaháme vajcia s cukrom do hustej peny. Šľaháme aspoň 8 minút.
Vychladnutú čokoládu nalejeme k vaječnej pene a vareškou postupne zľahka primiešame aj múku a kakao.
Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si vymazali maslom a vysypali múkou. Na cesto uložíme hrušky, ktoré sme si ošúpali, rozdelili na polovice, vybrali jadrovník, a do každej polovice spravili zopár zárezov.
Na záver posypeme mandľovými lupienkami a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 – 50 minút. Odporúčam podávať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.
Dobrú chuť 🙂
A čo je ten „BROWNIJES “ ??? To už ste zabudli na Slovenský jazyk somári ??? Vraj „brovnýz“ ….
Je mi ťa ľúto.
si nevzdelany blbec!
Nekomentuj, ked si tupy…