image 37906 25 v1
Galéria (9)

Bleskový recept na majonézový šalát

Pripravte si s nami chutný a ľahký majonézový šalát na vianočný stôl.

Galéria

Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát
Majonézový šalát

UROB SI SÁM

Šalát

SPOLU: 3,50 €
PRE: 4 osoby
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút
NÁROČNOSŤ: ++

KONTROLNÝ ZOZNAM

Majonézový šalát 3,50 €

• 1 kg zemiakov (0,65 €/kg)
 1 červená cibuľa alebo šalotka
 konzerva sterilizovanej kukurice
 2-3 mrkvy
 1/2 vrecúška mrazeného hrášku
2-3 kyslé uhorky
 2 žĺtky
 soľ, korenie
 lyžička horčice
 olej podľa potreby
vyberme olej bez arómy a výraznej chuti, napr. repkový

POSTUP

1. ZELENINA
Zeleninu uvaríme a nakrájame nadrobno, zemiaky na krúžky. 

2. Z ČOHO MAJONÉZU?
Ostáva len urobiť majonézu. Použijeme na ňu olej, žĺtky, soľ a citrónovú šťavu. 

3. ŽĹTKY A OLEJ
Z vajíčok oddelíme žĺtky. Žĺtky rozšľaháme vo väčšej mise. Majonézu urobíme jednoducho tak, že za stáleho šľahania pridávame k žĺtkom po kvapkách olej. 

4. ŠĽAHAJME RÝCHLO!
Najlepšie je použiť mixér s metličkou. Postupne pridávame olej, až kým nezačne byť hmota krémová, keď prestaneme šľahať, mala by byť pevná. 

5. ZMIEŠANIE
Majonézu dochutíme soľou a korením, môžeme pridať aj lyžičku horčice. Pridáme ju do šalátu a dobre premiešame. Šalát necháme odstáť v chlade. 

Dobrú chuť!

OŠÚPAŤ, VARIŤ, KRÁJAŤ

Pri príprave zemiakového šalátu je potrebné zeleninu uvariť a nakrájať. Zemiaky uvaríme najlepšie deň vopred a ošúpeme. Nakrájame na kolieska. Pridáme nasekanú cibuľu, čím drobnejšie, tým lepšie. Ošúpanú mrkvu varíme vo vode domäkka (asi 10 minút) a potom nasekáme. Na rovnaké kúsky nakrájame i uhorky. Hrášok necháme rozmraziť a tiež pridáme k zelenine.

Text a foto: Lucia Súkeníková
Zdroj: časopis Urob si sám 12/2016, JAGA GROUP, s.r.o.

  1. Emília says:

    Zemiaky by mali byť tiež nakrájané na kocky.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje