Netradičná šťavnatá torta s višňami a šľahačkou

05.5.2017
05.5.2017 (2)
Netradičná šťavnatá torta s višňami a šľahačkou

Hľadáte inšpiráciu na výborný nedeľný dezert? Skúste si s nami pripraviť túto netradičnú višňovo-šľahačkovú tortu

Ingrediencie

1 balenie lístkového cesta (500g )
cca 3 šálky zaváraných vykôstkovaných višní

Krém:

3 šálky šľahačky (moja šálka má 250ml)
1 šálka gréckeho jogurtu (môžete použiť aj kyslú smotanu )
2 ČL vanilkového extraktu
1 šálka kryštálového cukru

Čokoládová poleva Ganache:

100 g čokolády
90 ml šľahačky
1 PL masla

Postup

Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti . Z každej vyvaľkáme plát vo veľkosti cca 25 x 45 cm.

Plát po dĺžke rozrežeme na 3 pásy. Do stredu každého pásu po celej dĺžke poukladáme vedľa seba odkvapkané višne, potom chytíme bočné strany cesta a nad višňami v strede spojíme a prstami zatlačíme. Vytvoríme akoby také rúrky, v ktorých budú v strede višne.

Rovnako postupujeme aj s druhým plátom. Dve tortové formy s priemerom 24 cm si vystelieme papierom na pečenie, 3 rúrky si spojíme spolu (prstami stlačíme cesto na koncoch, tak aby sa nerozdelilo ) a toto dlhé cesto zrolujeme do formy ako slimáka.

Ja som si cesto nespojila hneď naraz, ale až vo forme. Čiže najprv som si jednu rúrku obtočila pri okraji formy, pripojila som k nej druhú a zatáčala smerom do stredu a na záver tretiu, ktorá sa zavinula do úplného stredu. Takto isto si vytvoríme slimáka aj v druhej forme.

Pečieme pri 200 stupňoch približne 30 minút. Necháme vychladnúť.

Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom, jogurtom a vanilkou až do peny.

Na prvý vychladnutý plát si natrieme časť krému, priložíme druhý plát a celú tortu ešte potrieme krémom. Trochu si odložíme bokom na dozdobenie. Odložíme do chladničky na 20 minút.

Medzitým si pripravíme polevu. Necháme si zovrieť šľahačku a potom ju nalejeme na polámanú čokoládu. Miešaním čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a opäť miešaním rozpustíme. Chvíľu necháme vychladnúť a potom ňou polejeme tortu. Po stuhnutí dozdobíme zvyšným krémom, hoblinkami čokolády a dáme zachladiť aspoň na 4-6 hodín.

Dobrú chuť!

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Mária Bašková | 10.05.2017, 17:33
super
peto166 | 05.05.2017, 15:09
no vyzera to super... :)

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama