/ Recepty /

Maková torta s višňami (bez múky)

Maková torta s višňami (bez múky)

Recept na túto makovo-višňovú tortu obletel slovenský internet. Skúste si ju doma pripraviť a posúďte sami, či sa stala hitom zaslúžene.

Ingrediencie:

13 žĺtkov
280 g práškového cukru
280 g mletého maku
13 bielkov

Plnka :

1 višňový kompót (bez kôstok )
500 g mascarpone
práškový cukor podľa chuti (ja som žiaľ zabudla odvážiť ,ale približne 100-150 g )
4-5 PL mletého maku
1 ČL vanilkového extraktu

Poleva :

višňová šťava
2 plné PL kukuričného škrobu
cukor podľa chuti

Na ozdobu :

vyšľahaná šľahačka zmiešaná s lyžicou mletého maku
kandizované čerešne alebo višne

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme k nim mak a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom cca 26 cm, ktoré si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom .

Pečieme cca 25 – 30 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť . Potom každú tortu rozrežeme na dve polovice a plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že si višne zlejeme od šťavy, potom ich s cukrom rozmixujeme do hladka a následne vymiešame s mascarpone, makom a vanilkou.

Krémom potrieme aj boky torty a dáme do chladu. Medzitým si pripravíme polevu zo zvyšnej višňovej šťavy, ktorú si zmiešame s cukrom a kukuričným škrobom a uvaríme do polohustej konzistencie. Mierne vychladnutou polevou polejeme tortu a dozdobíme makovou šľahačkou a kandizovanými višňami.



Dobrú chuť 🙂

Dulce-de-leche.eu 

Komentáre

  1. keď nie múka, tak aspoň 13 vajec !!!!!

    1. ked nie komentar k veci, tak aspon 5 vykricnikov, vsakze.. 😉 podla receptu je torta vhodna aj pre celiatikov, takze super / aj bez muky a s 13 vajcami 🙂

  2. Adeleida says:

    nika,
    ako prvé mi napadlo, že super pre bezlepkáčov a potom tiež, že torta z 13 vajec … ach jaaj. Lenže to sú 2 korpusy, čiže bude riadne vysoká torta. Mne sa ten recept páči, lebo je netradičný a určite vyskúšam aspoň z polovičnej dávky.

  3. Pane Bože takú melasu už nikdy nezverejňujte . Mak je veľmi vzácny a Veľmi chutný aj bez takých zložitých úprav ,

  4. skorpionjasom says:

    Dobrý deň.

    Vyskúšali sme recept s višňami, chutil nám, aj našim priateľom. Sme dlho „bezlepkoví“ a tento recept nám spestril náš jedálniček. Túto tortu robievame pomerne pravidelne. Pokiaľ tortu nespotrebujete, jednoducho zamrazíte a môžete sa tešiť nabudúce 🙂

    Juraj

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.