/ Recepty /

Šťavnatá malinová torta ako z rozprávky

Šťavnatá malinová torta ako z rozprávky

Fantastické malinové želé v kombinácii s tvarohovo-smotanovou a mascarpone plnkou.

 

Ingrediencie:


korpus:
3 vajcia
100 g práškového cukru
100 g polohrubej muky
3 PL kakaa
1/2 KL prášku do pečiva
2 PL oleja
 
malinová zmes:
350 g mrazených malín (ak máte, použite radšej čerstvé)
2 PL práškového cukru
150 ml vody
2 x malinové želé alebo Galaretka (ak nemáte použite vašu osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé v kombinácii s malinovým sirupom, ale vtedy vynechajte vodu)
 
tvarohová zmes:
500 g tvarohu 
250 g mascarpone
300 g smotany pochúťkovej 
120 g práškového cukru  (podľa chuti)
20 g želatíny
100 ml vriacej vody
 
okrem toho:
maliny na ozdobu
tortová forma o priemere 18 cm a 24 cm

Postup:


Najprv si urobíme malinové želé. Potrebujem k tomu tortovú formu s odopínateľnými bokmi o priemere 18 cm. Malinové želé alebo Galaretku zalejeme 150 ml vody a za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, kým sa nerozpustí, nevaríme. Ak nemáte malinové želé, použite osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé ochutené malinovým sirupom. V tom prípade však vodu vynechajte. Maliny  rozmixujme s práškovým cukrom a prilejeme mierne ochladené malinové želé. Ak vám vadia zrniečka z malín, tak si túto malinovú zmes prepasírujte cez sitko. Ja som nepasírovala. Pasírujte pred pridaním želé do rozmixovaných malín. Premiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou tak, aby konce pretŕčali. Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Je dobre pripraviť si toto malinové želé deň vopred.
 
 
Ideme na korpus
Vajcia šľaháme s cukrom 5 minút. Pridáme olej, prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Premiešame a vylejeme do tortovej formy o priemere  24 cm , ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
 
 
Tvarohová plnka

Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Odstavíme bokom k ochladnutiu. Tvaroh, mascarpone, smotanu a práškový cukor rozmiešame mixérom. Pridáme za stáleho miešania ochladenú , ale stále  tekutú želatínu. Prešľaháme. Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie. Korpus prikryjeme  jednou tretinou  tvarohovej masy.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Zo želé opatrne odstránime fóliu a preložíme do tortovej formy na tvarohovú plnku. Prikryjeme opatrne zvyšnými dvoma tretinami tvarohovej plnky. Malou lyžičkou najprv vyplníme priestor okolo malinového želé a potom zvyšok krému rozotrieme na malinové želé a zarovnáme povrch.

Odložíme do chladničky aspoň na 3/4  hodiny, ale opäť platí, že najlepšie aspoň na celú hodinu. 

Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

  1. takže torta mi vôbec nevyšla 🙁 malinové žele ostalo pod ťarchou tvarhu uplne splastnuté a takmer celé sa vpilo do piškoty a v buducnosti, ak sa ju odhodlam ešte raz upiecť vyhnem sa želatine, ktorá sa má vmiešať do tvarohového krému, želé od dr.otkera zrejme nebola správna voľba

  2. Angelo Santamaria says:

    to treba vyskusat „““““““““ mna“““““mnam

  3. super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Úžastna torta. Doporučujem spravit väčšiu dávku tortoveho zelé do malinovej plnky a ináč nema chybu! 😉

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.