Fantastické malinové želé v kombinácii s tvarohovo-smotanovou a mascarpone plnkou.
Galéria
Ingrediencie:
korpus:
3 vajcia
100 g práškového cukru
100 g polohrubej muky
3 PL kakaa
1/2 KL prášku do pečiva
2 PL oleja
malinová zmes:
350 g mrazených malín (ak máte, použite radšej čerstvé)
2 PL práškového cukru
150 ml vody
2 x malinové želé alebo Galaretka (ak nemáte použite vašu osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé v kombinácii s malinovým sirupom, ale vtedy vynechajte vodu)
tvarohová zmes:
500 g tvarohu
250 g mascarpone
300 g smotany pochúťkovej
120 g práškového cukru (podľa chuti)
20 g želatíny
100 ml vriacej vody
okrem toho:
maliny na ozdobu
tortová forma o priemere 18 cm a 24 cm
Postup:
Najprv si urobíme malinové želé. Potrebujem k tomu tortovú formu s odopínateľnými bokmi o priemere 18 cm. Malinové želé alebo Galaretku zalejeme 150 ml vody a za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, kým sa nerozpustí, nevaríme. Ak nemáte malinové želé, použite osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé ochutené malinovým sirupom. V tom prípade však vodu vynechajte. Maliny rozmixujme s práškovým cukrom a prilejeme mierne ochladené malinové želé. Ak vám vadia zrniečka z malín, tak si túto malinovú zmes prepasírujte cez sitko. Ja som nepasírovala. Pasírujte pred pridaním želé do rozmixovaných malín. Premiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou tak, aby konce pretŕčali. Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Je dobre pripraviť si toto malinové želé deň vopred.
Ideme na korpus
Vajcia šľaháme s cukrom 5 minút. Pridáme olej, prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Premiešame a vylejeme do tortovej formy o priemere 24 cm , ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 15 minút. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
Tvarohová plnka
Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Odstavíme bokom k ochladnutiu. Tvaroh, mascarpone, smotanu a práškový cukor rozmiešame mixérom. Pridáme za stáleho miešania ochladenú , ale stále tekutú želatínu. Prešľaháme. Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie. Korpus prikryjeme jednou tretinou tvarohovej masy.
Zo želé opatrne odstránime fóliu a preložíme do tortovej formy na tvarohovú plnku. Prikryjeme opatrne zvyšnými dvoma tretinami tvarohovej plnky. Malou lyžičkou najprv vyplníme priestor okolo malinového želé a potom zvyšok krému rozotrieme na malinové želé a zarovnáme povrch.
Odložíme do chladničky aspoň na 3/4 hodiny, ale opäť platí, že najlepšie aspoň na celú hodinu.
takže torta mi vôbec nevyšla 🙁 malinové žele ostalo pod ťarchou tvarhu uplne splastnuté a takmer celé sa vpilo do piškoty a v buducnosti, ak sa ju odhodlam ešte raz upiecť vyhnem sa želatine, ktorá sa má vmiešať do tvarohového krému, želé od dr.otkera zrejme nebola správna voľba
takže torta mi vôbec nevyšla 🙁 malinové žele ostalo pod ťarchou tvarhu uplne splastnuté a takmer celé sa vpilo do piškoty a v buducnosti, ak sa ju odhodlam ešte raz upiecť vyhnem sa želatine, ktorá sa má vmiešať do tvarohového krému, želé od dr.otkera zrejme nebola správna voľba
to treba vyskusat „““““““““ mna“““““mnam
vyskúšam
super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úžastna torta. Doporučujem spravit väčšiu dávku tortoveho zelé do malinovej plnky a ináč nema chybu! 😉
Úžasná tortička odporučam .👍