/ Recepty /

Domáce syrové pagáčiky

domace syrove pagaciky

Jednoduchá príprava slaných pochutín, ktorú zvládne aj začínajúca gazdiná.

Ingrediencie:
400 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia (u mňa 1 sáčok sušeného)
250 g roztopeného masla
200 ml kyslej pochúťkovej smotany
150 g strúhaného údeného syra (môže byť aj neúdený)
1 – 2 KL soli (množstvo regulujte podľa slanosti syra)

okrem toho:
2 žĺtka na potretie
cca 50 g strúhaného syra na posyp

Postup:
Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi  6mm, ale doporučujem na hrúbku 1cm a vykrajovať malé chutné pagáčiky – také jednohubky.

Z uvedeného množstva mi vyšlo 40 ks pagáčikov s formou o priemere 5cm. Pagáčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 15 – 20 minút do zlatista.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. Maria Muckova says:

    Sú výborné!

  2. Vyskusane a chutne:)

  3. Monika Kačicová says:

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.