Domáce syrové pagáčiky
Jednoduchá príprava slaných pochutín, ktorú zvládne aj začínajúca gazdiná.
Galéria
Ingrediencie:400 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia (u mňa 1 sáčok sušeného)
250 g roztopeného masla
200 ml kyslej pochúťkovej smotany
150 g strúhaného údeného syra (môže byť aj neúdený)
1 – 2 KL soli (množstvo regulujte podľa slanosti syra)
okrem toho:
2 žĺtka na potretie
cca 50 g strúhaného syra na posyp
Postup:
Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi 6mm, ale doporučujem na hrúbku 1cm a vykrajovať malé chutné pagáčiky – také jednohubky.
Z uvedeného množstva mi vyšlo 40 ks pagáčikov s formou o priemere 5cm. Pagáčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba.
Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 15 – 20 minút do zlatista.
Sú výborné!
Vyskusane a chutne:)
TZUMN