domace syrove pagaciky
Galéria (4)

Domáce syrové pagáčiky

Jednoduchá príprava slaných pochutín, ktorú zvládne aj začínajúca gazdiná.

Galéria

Domáce syrové pagáčiky
Domáce syrové pagáčiky
Domáce syrové pagáčiky
Ingrediencie:
400 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia (u mňa 1 sáčok sušeného)
250 g roztopeného masla
200 ml kyslej pochúťkovej smotany
150 g strúhaného údeného syra (môže byť aj neúdený)
1 – 2 KL soli (množstvo regulujte podľa slanosti syra)

okrem toho:
2 žĺtka na potretie
cca 50 g strúhaného syra na posyp

Postup:
Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme krásne, mäkké cesto. Netreba ho nechať kysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto. Ja som rozvaľkala na hrúbku asi  6mm, ale doporučujem na hrúbku 1cm a vykrajovať malé chutné pagáčiky – také jednohubky.

Z uvedeného množstva mi vyšlo 40 ks pagáčikov s formou o priemere 5cm. Pagáčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 15 – 20 minút do zlatista.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. Maria Muckova says:

    Sú výborné!

  2. Meg says:

    Vyskusane a chutne:)

  3. Monika Kačicová says:

    TZUMN

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje