Vyskúšajte skvelú cviklovú zmrzlinu!
Netradičná, no o to zaujímavejšia! Nebojte sa vyskúšať náš recept na cviklovú zmrzlinu, v týchto horúcich dňoch vám môže byť skvelým osviežením.
Galéria
Ingrediencie
300 g uvarenej, očistenej cvikly
4 žĺtky
100 g cukru (krupica)
1 šľahačková smotana (250 ml)
250 ml mlieka
100 g horkej čokolády
Postup
Vajcia a cukor vyšľaháme až do peny. Do hrnca si dáme 150 ml mlieka a smotanu. Zahrejeme, ale nevaríme. Za stáleho šľahania pridáme zohriatu smotanu s mliekom k našľahaným vajciam.
Celú zmes vrátime do hrnca a varíme na miernom ohni, kým nám krém začne tuhnúť. Odstavíme z ohňa, prelejeme do čistej misy a za občasného miešania necháme vychladnúť, aby sa nevytvorila koža.
Nad parou rozpustíme čokoládu. Uvarenú repu očistíme a rozmixujeme so 100 ml mlieka na kašu. Cviklové pyré spojíme s vaječnou zmesou, prešľaháme a nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu. Opäť prešľaháme a odložíme do uzatvárateľnej nádoby do mrazničky.
Raz za hodinu zmrzlinu premiešame, najlepšie vidličkou, aby sa neutvorili kryštáliky ľadu. Opakujem aspoň 4-krát. Prajem dobrú chuť!
Dobrú chuť 🙂
Komentáre