Toskánsky hroznový koláč s píniovými orieškami a bielym vínom
Citrusmi prevoňaný a hroznom osladený koláč, ktorý si zvládne pripraviť každý. Nechajte sa inšpirovať našim dnešným jednoduchým receptom a ponorte sa do chutí slnečného Toskánska.
Ingrediencie:
225 ml sladkého bieleho vina
200 ml olivového oleja
225 g hladkej múky
200 g trstinového cukru
3 vajcia
nastrúhaná kôra z pomaranča
nastrúhaná kôra z citróna
1 ČL prášku do pečiva
175 g bezkôstkového hrozna
4-5 PL trstinového cukru na posypanie
2-3 PL píniových orieškov
Postup:
Víno si privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým sa nezredukuje na cca 85 ml a necháme vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme, olivový olej, kôru z citrusov, múku , prášok do pečiva a vychladnuté víno.
Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (cca 25cm), obložíme hroznom a posypeme opraženými píniovými orieškami a trstinovým cukrom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 35 – 40 minút.
Dobrú chuť 🙂
Komentáre