Domáci kokosový puding s banánovým karamelom
Domáci puding z voňavého kokosového mlieka, domácich vajíčok a banánového karamelu. Ozdobíme chrumkavou piškótkou a spomienka na detské časy je dokonalá.
Ingrediencie:
Karamel:
100 g cukru
100 ml vody
2 mäkké banány
Puding:
800 ml kokosového mlieka
6 PL kukuričného škrobu
3 žĺtka
1/2 ČL soli
75 g cukru
1 ČL vanilkového extraktu (alebo pre dospelých 1 ČL rumu )
piškóty a čerstvý banán na dekoráciu
Postup:
Banány si rozmixujeme do hladka. Na prípravu karamelu si zalejeme cukor vodou a na miernom ohni varíme. Nemiešame a čakáme, kým nám začne hnednúť. Trvá to asi 10 minút. Akonáhle začne hnednúť, nespúšťame ho z očí, lebo farbu mení veľmi rýchlo. Keď nám vznikne zlatavý karamel, odstavíme ho z ohňa a primiešame k nemu banánové pyré.
Miešame rýchlo a mali by sme dosiahnuť lepkavú karamelovú omáčku. Ak sa nám náhodou vytvoria kryštáliky, tak ho vrátime naspäť na oheň a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Pár lyžíc si odložíme bokom na servírovanie a zvyšok zamiešame do pudingu, ktorý si pripravíme nasledovne :
Kokosové mlieko si zmiešame s kukuričným škrobom, žĺtkami, solou a cukrom. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni až do zhustnutia. S teplotou postupujte opatrne ,aby sa Vám žĺtka nepremenili na praženicu!
Nakoniec k pudingu primiešame banánový karamel a vanilkový extrakt alebo rum…
Prelejeme do pohárikov, ozdobíme zvyšným karamelom, čerstvým banánom a piškótou .
Podávame teplé alebo studené, podľa vašich chutí 🙂
nhyu
nemsui byt zle, ale to kokosove mlieko je drahe jak slak.. :))