/ Recepty /

Sýta gaštanová torta s čokoládou a šľahačkou

image 24929 25 v1

Sýta torta plná kvalitnej čokolády a vône rumu. Vynikajúca s kopčekom šľahačky ku šálke kávy alebo čaju.

Ingrediencie:

500 g gaštanového pyré

1/2 šálky zmäknutého masla

1 ČL vanilkového extraktu

1 PL rumu

6 vajec

250 g kvalitnej čokolády

štipka soli

3 PL kryštálového cukru

2 PL hnedého cukru

šľahačka k podávaniu

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Gaštanové pyré si vymiešame s maslom, pridáme vanilku, rum, žĺtky, roztopenú čokoládu a poriadne premiešame.

Zvlášť si vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď nám vznikne pena, primiešame do nich biely cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým nám nevznikne pevný sneh. Ten posypeme hnedým cukrom a postupne po častiach primiešavame k čokoládovému cestu.

Cesto nalejeme do tortovej formy (cca 25cm) a pečieme asi 45 minút.

Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame s poriadnym kopčekom šľahačky.

Dobrú chuť 🙂

Gaštanovo čokoládová torta

Gaštanovo čokoládová torta

Gaštanovo čokoládová torta

dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. Torta vyzerá super, určite vyskúšam. Len som si všimla, že do cesta nejde múka, čiže má to byť bez múky?

  2. aká velká ma byt ta salka s maslom, nedalo by sa radsej uvies maslo v gramoch, pretoze nie je salka ako salka

  3. Áno, má to byť bez múky 🙂 a ja som miesto masla dala avokádo a bolo to tiež veľmi fajn. 🙂

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.