Sýta gaštanová torta s čokoládou a šľahačkou
Sýta torta plná kvalitnej čokolády a vône rumu. Vynikajúca s kopčekom šľahačky ku šálke kávy alebo čaju.
Ingrediencie:
500 g gaštanového pyré
1/2 šálky zmäknutého masla
1 ČL vanilkového extraktu
1 PL rumu
6 vajec
250 g kvalitnej čokolády
štipka soli
3 PL kryštálového cukru
2 PL hnedého cukru
šľahačka k podávaniu
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Gaštanové pyré si vymiešame s maslom, pridáme vanilku, rum, žĺtky, roztopenú čokoládu a poriadne premiešame.
Zvlášť si vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď nám vznikne pena, primiešame do nich biely cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým nám nevznikne pevný sneh. Ten posypeme hnedým cukrom a postupne po častiach primiešavame k čokoládovému cestu.
Cesto nalejeme do tortovej formy (cca 25cm) a pečieme asi 45 minút.
Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame s poriadnym kopčekom šľahačky.
Dobrú chuť 🙂
Torta vyzerá super, určite vyskúšam. Len som si všimla, že do cesta nejde múka, čiže má to byť bez múky?
aká velká ma byt ta salka s maslom, nedalo by sa radsej uvies maslo v gramoch, pretoze nie je salka ako salka
Áno, má to byť bez múky 🙂 a ja som miesto masla dala avokádo a bolo to tiež veľmi fajn. 🙂