image 36087 25 v1

Rýchla čučoriedková torta bez pečenia

Využite sezónu čučoriedok a pripravte si s nami výbornú čučoriedkovú tortu bez pečenia.

Ingrediencie:

rozpis na tortovú formu 24 cm

nepečený sušienkový základ

200 g sušienok
85 g horkej čokolády (74% kakaa)
80 g masla (rozpusteného)

čučoriedková vrstva

350 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené)
120 g kryštálového cukru
500 g jemného tvarohu
500 g grécky jogurt (biely)
250 ml šľahačkovej smotany
36 g práškovej želatíny

na ozdobu

250 ml šľahačkovej smotany
2-3 PL práškového cukru
zopár čerstvých čučoriedok na ozdobu
mätové lístky

Postup:

Keksíky pomelieme (nastrúhame). Nad parou rozpustime čokoládu spolu s maslom. Pridáme k mletým keksom a dobre premiešame. Tuto masu utlačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky zachladiť.

Pripravíme čučoriedkovú masu.

Jogurt a tvaroh zmiešame spolu a dáme bokom.

Želatínu pokropíme cca 5 PL vody. Necháme napučať. Čučoriedky zasypeme cukrom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, až kým sa cukor neroztopí. Jemne ich popučíme varechou, pekne pustia šťavu a nie je potrebné ich podlievať vodou. Odstavíme z ohňa. Čučoriedky prelejeme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Prepasírujeme cez husté sitko. Malo by ostať zhruba 1PL odpadu.

Želatínu za stáleho miešania zahrejeme, kým sa pekne nerozpustí, ale dávame pozor, aby nezovrela, lebo stratí tužiacu schopnosť. Z ešte stále teplých, prepasírovaných čučoriedok pridáme asi 4 PL do rozpustenej želatíny, premiešame a všetko vlejeme späť do nádoby s prepasírovanými čučoriedkami. Necháme ochladiť, ale dávame pozor, aby nezačala tuhnúť, pretože by sa nám mohli narobiť hrudky.
Čučoriedkové pyré pridáme do jogurtu zmiešaného s tvarohom. Všetko spolu premiešame, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej masy. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (podľa potreby si prislaďte).

Všetko spolu premixujeme a vylejeme do tortovej formy na tuhý sušienkový základ. Dáme do chladničky stuhnúť. Minimálne na tri hodiny, ale najlepšie celú noc.

Pred podávaním ozdobíme šľahačkovou smotanou (do ktorej sme pridali 2-3 PL práškového cukru) a čerstvými čučoriedkami, prípadne lístkami mäty.

adkas-tastyfood.blogspot.sk

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje