Syrovo tuniakový quiche so sušenými rajčinami
Vyskúšajte si doma pripraviť tento skvelý quiche s tuniakom a sušenými rajčinami. Najlepšie chutí s čerstvým šalátom.
Cesto :
90 g nastrúhaného syru
120 g studeného masla
180 g hladkej múky
štipka sódy bikarbóny
Náplň:
2 x 185 g tuniaka v konzerve
1 šálka kyslej smotany
2 PL bazalky alebo petržlenovej vňate
1/2 šálky nakrájaných sušených rajčín
3 PL kapár
3/4 šálky nastrúhaného syru
6 vajec
3 jarné cibuľky
soľ,korenie
čerstvý šalát k podávaniu (ten môj bol z rukoly,cherry rajčín a uhorky s horčicovým chia vinaigrette)
Postup
Na cesto si spolu zmiešame uvedené suroviny. Pracujeme rýchlo alebo použijeme robot, aby sme cesto príliš nezohriali teplom z rúk. Vzniknuté cesto je skôr drobivé, takže ho rukami „uťapkáme“ na dno nízkej koláčovej formy (tá moja mala priemer 28cm).
Na cesto si potom rozložíme odkvapkaného tuniaka. Vajcia si jemne prešľaháme, pridáme k nim smotanu, rajčiny, kapary, 1/2 šálky syra, cibuľky, bazalku, soľ, korenie, nalejeme na cesto s tuniakom a nakoniec posypeme zvyšným syrom.
Pečieme pri 160-170 stupňoch asi 30 – 40 minút.
Podávame teplé alebo studené s čerstvým šalátom.
Komentáre