Šťavnatý broskyňový zákusok s pudingom
Pod vrstvou šľahačky schované plnené piškóty, chrumkavá čokoládka, svieža ovocná plnka a jemný pudingový krém. Pripravte si aj vy tento výborný osviežujúci zákusok.
Galéria
Ingrediencie:
Bebe keksíky cca 1 a 1/2 balíka (200 g) , doporučujem ale radšej upiecť piškótu zo štyroch vajec)
1 l mlieka
3 x pudingový prášok po 38 g
6 – 8 PL cukru
100 g masla
2 broskyňové kompóty (2 x 435 g)
3 PL broskyňového džemu (použite taký džem, aké použijete aj ovocie)
3 KL práškovej želatíny
36 ks jaffa cake (napr. zlaté opavia piškóty – s čokoládou a želé)
1 – 2 šľahačkové smotany (ja som dala iba jednu čerstvú, ale možno použiť aj dve práškové)
čokoládové hoblinky alebo trochu postrúhanej čokolády na ozdobu
Postup:
Plech o veľkosti 30 x 40cm vyložíme keksami (alebo si upečieme piškótu zo štyroch vajec). Rohy keksov som „oštipkala“, aby pekne sadli do rohov plechu. V mlieku rozmiešame 3 pudingové prášky, pridáme cukor, a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo. Dobre premiešame, kým sa hmota pekne nespojí a vylejeme na pripravený plech.
Broskyne scedíme a odoberieme asi 100 ml šťavy z kompótu, a dáme do nej napučať želatínu. Odkvapkané broskyne pokrájame na veľmi drobné kúsky (doporučujem rozmixovať). Pridáme 3 PL broskyňového džemu a zvyšok šťavy, všetko spolu prehrejeme. Odstavíme zo sporáka a vmiešame napučanú želatínu. Je to riedke, ale v chladničke to dobre stuhne. Keď je ovocná zmes už iba mierne vlažná, nalejeme na pudingovú plnku. Jaffa cake namáčame v mlieku a jemným stiskom pritlačíme na želatínovú plnku. Odložíme do chladničky na pár hodín, kým dobre stuhne plnka. Najlepšie na celú noc. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a potrieme ňou celý zákusok. Môžeme posypať čokoládovými hoblinkami.
Zákusok podávame studený z chladničky, na tanieriku.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/
wow :O