/ Recepty /

Šťavnatý broskyňový zákusok s pudingom

stavnaty broskynovy zakusok s pudingom

Pod vrstvou šľahačky schované plnené piškóty, chrumkavá čokoládka, svieža ovocná plnka a jemný pudingový krém. Pripravte si aj vy tento výborný osviežujúci zákusok.

Ingrediencie:
Bebe keksíky cca 1 a 1/2 balíka (200 g) , doporučujem ale radšej upiecť piškótu zo štyroch vajec)
1 l mlieka
3 x pudingový prášok po 38 g
6 – 8 PL cukru
100 g masla

2 broskyňové kompóty (2 x 435 g)
3 PL broskyňového džemu (použite taký džem, aké použijete aj ovocie)
3 KL práškovej želatíny

36 ks jaffa cake (napr. zlaté opavia piškóty – s čokoládou a želé)
1 – 2 šľahačkové smotany (ja som dala iba jednu čerstvú, ale možno použiť aj dve práškové)
čokoládové hoblinky alebo trochu postrúhanej čokolády na ozdobu

Postup:

Plech o veľkosti 30 x 40cm vyložíme keksami (alebo si upečieme piškótu zo štyroch vajec). Rohy keksov som „oštipkala“, aby pekne sadli do rohov plechu. V mlieku rozmiešame 3 pudingové prášky, pridáme cukor, a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu vmiešame maslo. Dobre premiešame, kým sa hmota pekne nespojí a vylejeme na pripravený plech.

Broskyne scedíme a odoberieme asi 100 ml šťavy z kompótu, a dáme do nej napučať želatínu. Odkvapkané broskyne pokrájame na veľmi drobné kúsky (doporučujem rozmixovať). Pridáme 3 PL broskyňového džemu a zvyšok šťavy, všetko spolu prehrejeme. Odstavíme zo sporáka a vmiešame napučanú želatínu. Je to riedke, ale v chladničke to dobre stuhne. Keď je ovocná zmes už iba mierne vlažná, nalejeme na pudingovú plnku. Jaffa cake namáčame v mlieku a jemným stiskom pritlačíme na želatínovú plnku. Odložíme do chladničky na pár hodín, kým dobre stuhne plnka. Najlepšie na celú noc. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a potrieme ňou celý zákusok. Môžeme posypať čokoládovými hoblinkami.

Zákusok podávame studený z chladničky, na tanieriku.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.