image 20079 25 v1
Galéria (5)

Spoznajte tajomstvo domácich viedenských rezov

Príjemná kyselkavá chuť pomarančovej plnky v spojení s lahodným šľahačkovým krémom. Tak to sú viedenské rezy.

Galéria

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope

Ingrediencie:

4 vajcia
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
125 ml mlieka
125 ml oleja
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
1000 ml pomarančového džúsu
2 zlaté klasy
500 ml šľahačkovej smotany
3 PL práškového cukru
1 1/2 balíka dlhých detských piškót

okrem toho:

+ 200 ml džúsu, (do toho 50 ml rumu) – na namáčanie piškót
trochu rozpustenej čokolády na dekoráciu

Postup:

Žĺtka, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko a prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Piškótu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Kontrola špajlou. Necháme vychladiť.

viedenske rezy

Kým piškóta chladne, pripravíme si džúsovú plnku. Asi 200 ml džúsu odlejeme do väčšieho pohára a rozmiešame v ňom zlaté klasy. Rozmiešané zlaté klasy prilejeme do džúsu a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding v prípade potreby osladíme. Necháme ho trochu ochladiť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža. Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť do plechu. Nalejeme ešte teplý puding na piškótu a zarovnáme. Necháme vychladiť.

viedenske rezy

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a natrieme na vychladnutý puding. Piškóty namáčame v džúse dochutenom troškou rumu. Ukladáme na šľahačku a jemne pritlačíme.

viedenske rezy

Čokoládu rozpustíme nad parou a piškóty jemne pofŕkame. Odložíme do chladu. Krájame rezy.

viedenske recepty

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

  1. Anonym says:

    vyzeraju pekne

  2. klara says:

    Vyborná

  3. Emili says:

    Vynikajúci aj veľmi chutný zákusok. Piekla som ho už veľakrát, nikdy nesklamal.
    Vrelo odporúčam.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.