/ Recepty /

Spoznajte tajomstvo domácich viedenských rezov

image 20079 25 v1

Príjemná kyselkavá chuť pomarančovej plnky v spojení s lahodným šľahačkovým krémom. Tak to sú viedenské rezy.

Ingrediencie:

4 vajcia
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
125 ml mlieka
125 ml oleja
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
1000 ml pomarančového džúsu
2 zlaté klasy
500 ml šľahačkovej smotany
3 PL práškového cukru
1 1/2 balíka dlhých detských piškót

okrem toho:

+ 200 ml džúsu, (do toho 50 ml rumu) – na namáčanie piškót
trochu rozpustenej čokolády na dekoráciu

Postup:

Žĺtka, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko a prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Piškótu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Kontrola špajlou. Necháme vychladiť.

viedenske rezy

Kým piškóta chladne, pripravíme si džúsovú plnku. Asi 200 ml džúsu odlejeme do väčšieho pohára a rozmiešame v ňom zlaté klasy. Rozmiešané zlaté klasy prilejeme do džúsu a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding v prípade potreby osladíme. Necháme ho trochu ochladiť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža. Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť do plechu. Nalejeme ešte teplý puding na piškótu a zarovnáme. Necháme vychladiť.

viedenske rezy

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a natrieme na vychladnutý puding. Piškóty namáčame v džúse dochutenom troškou rumu. Ukladáme na šľahačku a jemne pritlačíme.

viedenske rezy

Čokoládu rozpustíme nad parou a piškóty jemne pofŕkame. Odložíme do chladu. Krájame rezy.

viedenske recepty

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

Komentáre

  1. vyzeraju pekne

  2. Vynikajúci aj veľmi chutný zákusok. Piekla som ho už veľakrát, nikdy nesklamal.
    Vrelo odporúčam.

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.