Spoznajte tajomstvo domácich viedenských rezov
Príjemná kyselkavá chuť pomarančovej plnky v spojení s lahodným šľahačkovým krémom. Tak to sú viedenské rezy.
Galéria
Ingrediencie:
4 vajcia
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
125 ml mlieka
125 ml oleja
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
1000 ml pomarančového džúsu
2 zlaté klasy
500 ml šľahačkovej smotany
3 PL práškového cukru
1 1/2 balíka dlhých detských piškót
okrem toho:
+ 200 ml džúsu, (do toho 50 ml rumu) – na namáčanie piškót
trochu rozpustenej čokolády na dekoráciu
Postup:
Žĺtka, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko a prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Piškótu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Kontrola špajlou. Necháme vychladiť.
Kým piškóta chladne, pripravíme si džúsovú plnku. Asi 200 ml džúsu odlejeme do väčšieho pohára a rozmiešame v ňom zlaté klasy. Rozmiešané zlaté klasy prilejeme do džúsu a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding v prípade potreby osladíme. Necháme ho trochu ochladiť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža. Z vychladnutej piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť do plechu. Nalejeme ešte teplý puding na piškótu a zarovnáme. Necháme vychladiť.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a natrieme na vychladnutý puding. Piškóty namáčame v džúse dochutenom troškou rumu. Ukladáme na šľahačku a jemne pritlačíme.
Čokoládu rozpustíme nad parou a piškóty jemne pofŕkame. Odložíme do chladu. Krájame rezy.
vyzeraju pekne
Vyborná
Vynikajúci aj veľmi chutný zákusok. Piekla som ho už veľakrát, nikdy nesklamal.
Vrelo odporúčam.