Spestrite si raňajky jednoduchými letnými lievancami s ovocím
Prebúdzať sa do dňa pokojne a s chutnými raňajkami je základ pozitívne naladeného dňa. Prinášame vám tip na výborné raňajkové lievance.
Čas potrebný na prípravu: 1 HODINA
Ingrediencie:
300 ml mlieka
1 PL sušených kvasníc
1 ČL cukru
300 g hladkej múky „00“
½ ČL sódy bikarbóny
1 ČL soli
olej
maslo
sezónne ovocie alebo džem
Postup prípravy:
1. V menšom hrnci ohrejeme mlieko, kde rozpustíme cukor a droždie. Pridáme 100 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste odstáť 15 minút.
2. V druhej miske zmiešame soľ, múku a sódu, ktoré potom zalejeme kvasinkovou zmesou.
3. Poriadne vyšľaháme metličkou, poprípade pridáme vody aby sme dosiahli mierne tekutého cesta. Necháme ho odpočívať 45 minút (kým sa na povrchu nevytvoria bublinky)
4. Panvicu rozpálime, potrieme olejom a opekáme lievance (na jeden lievanec približne 4 PL cesta) cca 1 minútu z každej strany.
5. Podávame s maslom, ktoré necháme rozpustiť na povrchu, ovocím a džemom.
Text:Lucia Kušnírová
Foto: ISIFA/SHUTTERSTOCK
Zdroj: Časopis Môj dom 7/2016
take ranajky sa mi nepacia, co sa pripravuju 1 hodinu. To aby som vstavala o hodinu skor a hladna sa zvrtala v kuchyni. Nic pre mna. Jogurt vyberiem za par sekund a mozem hned jest. Tak isto aj pecivo, chlieb, maslo….
A bez vajec? Už to niekto vyskúšal? Dajte info. Ď.
Tiez si to neviem dost dobre predstavit bez vajec. Ved aj tu farbu maju taku mdlu, ako nedopecene. Ani nemam chut skusat tento recept. Muka, mlieko, kvasnice- to je skor pizza 🙂
treba vyskusat