Svieži letný dezert z marhúľ a banánov
Počas horúcich dní si takmer každý z nás radšej dopraje ľahké a svieže dezerty. Nepečený marhuľovo-banánový dezert je plný vitamínov, vlákniny a vápnika a jeho príprava zaberie približne 10-15 minút. Táto osviežujúca bleskovka je vhodná aj pre celiatikov, keďže neobsahuje lepok.
Galéria
Ingrediencie (na 4 porcie):
3 zrelé banány
9 zrelých marhúľ
4-5 lístkov stévie (alebo med)
2 vanilkové cukry
400g kyslá smotana
zmes orieškov
Postup:
1. Pripravíme si ingrediencie. V ideálnom prípade čerstvo odtrhnuté lístky stévie a domáce zrelé marhule. Ak nemáme stéviu, nahradíme ju lyžicou medu.
2. Smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami. Banány a marhule očistíme, nakrájame do nádoby, pridáme lístky stévie, resp. med.
3. Ovocie rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.
4. Do servírovacieho pohára (misky) ukladáme striedavo vrstvy smotany a ovocného pyré, pričom vrch ozdobíme orieškami. Podávame vychladené. foto: Anna Martausová
Želáme dobrú chuť!
Text a foto: Anna Martausová
Zaujímavé
Ahoj