image 28677 25 v1
Galéria (7)

Svieži letný dezert z marhúľ a banánov

Počas horúcich dní si takmer každý z nás radšej dopraje ľahké a svieže dezerty. Nepečený marhuľovo-banánový dezert je plný vitamínov, vlákniny a vápnika a jeho príprava zaberie približne 10-15 minút. Táto osviežujúca bleskovka je vhodná aj pre celiatikov, keďže neobsahuje lepok.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Melasa
Dezert z marhúľ a banánov
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Ingrediencie (na 4 porcie):

3 zrelé banány
9 zrelých marhúľ
4-5 lístkov stévie (alebo med)
2 vanilkové cukry
400g kyslá smotana
zmes orieškov

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. V ideálnom prípade čerstvo odtrhnuté lístky stévie a domáce zrelé marhule. Ak nemáme stéviu, nahradíme ju lyžicou medu.

2. Smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami. Banány a marhule očistíme, nakrájame do nádoby, pridáme lístky stévie, resp. med.


3. Ovocie rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

4. Do servírovacieho pohára (misky) ukladáme striedavo vrstvy smotany a ovocného pyré, pričom vrch ozdobíme orieškami. Podávame vychladené. foto: Anna Martausová

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

  1. Lenka says:

    Zaujímavé

  2. kikus says:

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje