/ Recepty /

Svieži letný dezert z marhúľ a banánov

image 28677 25 v1

Počas horúcich dní si takmer každý z nás radšej dopraje ľahké a svieže dezerty. Nepečený marhuľovo-banánový dezert je plný vitamínov, vlákniny a vápnika a jeho príprava zaberie približne 10-15 minút. Táto osviežujúca bleskovka je vhodná aj pre celiatikov, keďže neobsahuje lepok.

Ingrediencie (na 4 porcie):

3 zrelé banány
9 zrelých marhúľ
4-5 lístkov stévie (alebo med)
2 vanilkové cukry
400g kyslá smotana
zmes orieškov

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. V ideálnom prípade čerstvo odtrhnuté lístky stévie a domáce zrelé marhule. Ak nemáme stéviu, nahradíme ju lyžicou medu.

2. Smotanu vymiešame s vanilkovými cukrami. Banány a marhule očistíme, nakrájame do nádoby, pridáme lístky stévie, resp. med.


3. Ovocie rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

4. Do servírovacieho pohára (misky) ukladáme striedavo vrstvy smotany a ovocného pyré, pričom vrch ozdobíme orieškami. Podávame vychladené. foto: Anna Martausová

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

  1. Zaujímavé

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.