Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou
Ako si pripraviť chutné kačačie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou.
Ingrediencie
kačacie prsia
2 veľké pomaranče
čili paprička
kardamóm
mletý zázvor
soľ
balzamikový ocot
Ako na to?
1 Kačacie prsia umyjeme a do kože urobíme hlbšie zárezy. Z oboch strán ich dobre osolíme a necháme odležať niekoľko minút. Zatiaľ pripravíme omáčku.
2 Odšťavíme pomaranče, môžeme pridať aj pomarančový džús, pridáme pomarančovú kôru, trošku balzamikového octu, mletého zázvoru, kardamómu a čili.
3 Na rozpálenom oleji orestujeme prsia z oboch strán cca 3 – 4 minúty. Rúru predhrejeme na 200 °C. Výpek z panvice prelejeme na pekáč, do ktorého vložíme prsia potreté pomarančovou zmesou. Pečieme 15 min. zospodu a rovnako aj zvrchu.
4 Zvyšok pomarančovej omáčky dáme variť, až kým nezhustne. Keď je mäso upečené, nakrájame ho na tenké plátky a polejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo chrumkavou bagetou.
TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK
Komentáre