/ Recepty /

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

image 51616 25 v1

Ako si pripraviť chutné kačačie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou.

Ingrediencie

kačacie prsia

2 veľké pomaranče

čili paprička

kardamóm

mletý zázvor

soľ

balzamikový ocot

Ako na to?

1 Kačacie prsia umyjeme a do kože urobíme hlbšie zárezy. Z oboch strán ich dobre osolíme a necháme odležať niekoľko minút. Zatiaľ pripravíme omáčku.

2 Odšťavíme pomaranče, môžeme pridať aj pomarančový džús, pridáme pomarančovú kôru, trošku balzamikového octu, mletého zázvoru, kardamómu a čili.

3 Na rozpálenom oleji orestujeme prsia z oboch strán cca 3 – 4 minúty. Rúru predhrejeme na 200 °C. Výpek z panvice prelejeme na pekáč, do ktorého vložíme prsia potreté pomarančovou zmesou. Pečieme 15 min. zospodu a rovnako aj zvrchu.

4 Zvyšok pomarančovej omáčky dáme variť, až kým nezhustne. Keď je mäso upečené, nakrájame ho na tenké plátky a polejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo chrumkavou bagetou.

TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK

 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.