image 51616 25 v1

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Ako si pripraviť chutné kačačie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou.

Ingrediencie

kačacie prsia

2 veľké pomaranče

čili paprička

kardamóm

mletý zázvor

soľ

balzamikový ocot

Ako na to?

1 Kačacie prsia umyjeme a do kože urobíme hlbšie zárezy. Z oboch strán ich dobre osolíme a necháme odležať niekoľko minút. Zatiaľ pripravíme omáčku.

2 Odšťavíme pomaranče, môžeme pridať aj pomarančový džús, pridáme pomarančovú kôru, trošku balzamikového octu, mletého zázvoru, kardamómu a čili.

3 Na rozpálenom oleji orestujeme prsia z oboch strán cca 3 – 4 minúty. Rúru predhrejeme na 200 °C. Výpek z panvice prelejeme na pekáč, do ktorého vložíme prsia potreté pomarančovou zmesou. Pečieme 15 min. zospodu a rovnako aj zvrchu.

4 Zvyšok pomarančovej omáčky dáme variť, až kým nezhustne. Keď je mäso upečené, nakrájame ho na tenké plátky a polejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi alebo chrumkavou bagetou.

TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK

 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje