Už viete, aké sladkosti nachystáte na blížiace sa sviatky? Prinášame vám tip na čokoládovú drobnosť, ktorá spestrí váš veľkonočný stôl.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Existuje mnoho obdôb falošného gulášu. Jednu z nich si môžete teraz pripraviť spolu s nami.
Ak sa neviete rozhodnúť, čo upečiete pri najbližšej príležitosti, vyskúšajte túto šťavnatú bezlepkovú bábovku, ktorá vydrží dlho čerstvá.
Teplé krémové rizoto je výborným a sýtym jedlom pre chladné zimné dni. Vďaka cvikle doplní do nášho organizmu množstvo antioxidantov a minerálov (najmä vápnik, horčík, fosfor a draslík). Pripravte si rizoto, pri ktorom nemusíte zabiť veľa času pri sporáku, pretože sa pripravuje v rúre.
Šťavnatým kuracím prsiam na karameli naozaj odolá len málokto.
Recept na vynikajúcu marockú polievku z tekvice podávanú s domácim indickým chlebom „naan“.
Najjednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručené podarí každému.
Ak máte chuť na šťavnatý, ovocný koláč s tvarohom a už vás nebavia klasické cheesecakes, vyskúšajte tradičný tvarohový koláč s mrveničkou, ktorý sme ako deti milovali. Je vhodný nielen ako dezert, ale vzhľadom na jeho sýtosť aj ako sladké raňajky či desiata. Recept je skutočne jednoduchý a výsledok očarujúci. Tento koláč je špecialitou nášho otca, ktorý ho zjednodušil na skutočne nenáročný recept, zvládne ho aj človek, ktorý sa pečeniu bežne nevenuje :)
Mrkvový veniec k raňajkám poteší každého pravého maškrtníka. Najlepšie chutí s maslom a džemom, prípadne aj samotný.
Hrejivá raňajková inšpirácia, ktorá sa veľmi hodí na chladné zimné dni.
Počas chladných zimných dní existuje viacero spôsobov ako sa zohriať – jedným z nich je aj dobré pikantné jedlo. Bezmäsitý guláš s vôňou a chuťou vzdialeného Mexika, je vhodný ako skutočne rýchly a jednoduchý obed alebo večera. Obľúbia si ho najmä milovníci pikantných pokrmov a je vhodný aj pre vegetariánov či dokonca vegánov. Ostatní ho môžu doplniť napríklad volským okom alebo opečenou klobásou.
Na prípravu tohto nepečeného dezertu potrebujete iba tri suroviny, je hotový za pár minút a po hodine v chladničke chutí skutočne božsky.
Kde sa diskutuje