Ako pripraviť grilovaného pstruha
Grilovanie je hotovým umením, ale keď si ho osvojíte, všetci naokolo vás budú vyhľadávať ako šikovného Ivana, ktorého recept musíte jednoducho vyskúšať.
Ingrediencie (4 porcie):
4 stredne veľké pstruhy
4 veľké zemiaky
2 citróny
60 g masla
soľ
mleté korenie štyroch farieb
bazalka na ozdobenie
Ako na to
1 Ryby dôkladne umyjeme a osušíme. Kožu jemne narežeme a mäso dobre osolíme a okoreníme.
2 Do každej ryby vložíme niekoľko plátkov citróna, preložíme ich na kus papiera na pečenie a obložíme tenkými plátkami zemiakov.
3 Na každú rybu dáme ešte trochu masla a zabalíme do papiera, pričom balíček zaistíme.
4 Balíčky grilujeme na mierne rozpálenom grile zhruba 10 až 15 minút (podľa veľkosti ryby). Môžeme ich skontrolovať a podľa potreby ešte dogrilovať. Pred podávaním posypeme lístkami bazalky.
Kuchár Ivan
Po desiatich rokoch strávených v médiách, kde pracoval ako redaktor a tzv. foodstylista, sa rozhodol zavesiť novinárčinu na klinec a naplno sa venovať svojej celoživotnej vášni – vareniu. Dnes pracuje pre reťazec Chefstreet, kde pripravuje „streetfoodové“ jedlá z najrôznejších kútov sveta. „Niet pre mňa väčšieho zadosťučinenia ako hostia, ktorým chutí exotika na tanieri rovnako ako mne,“ priznáva sympatický Ivan.
TEXT: IVAN ŠTEFÁNEK
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK
Komentáre