Ako pripraviť grilovaného pstruha

Ako pripraviť grilovaného pstruha

Grilovanie je hotovým umením, ale keď si ho osvojíte, všetci naokolo vás budú vyhľadávať ako šikovného Ivana, ktorého recept musíte jednoducho vyskúšať.

Ingrediencie (4 porcie):

4 stredne veľké pstruhy
4 veľké zemiaky
2 citróny
60 g masla
soľ
mleté korenie štyroch farieb
bazalka na ozdobenie

Ako na to

1 Ryby dôkladne umyjeme a osušíme. Kožu jemne narežeme a mäso dobre osolíme a okoreníme.

2 Do každej ryby vložíme niekoľko plátkov citróna, preložíme ich na kus papiera na pečenie a obložíme tenkými plátkami zemiakov.

3 Na každú rybu dáme ešte trochu masla a zabalíme do papiera, pričom balíček zaistíme.

4 Balíčky grilujeme na mierne rozpálenom grile zhruba 10 až 15 minút (podľa veľkosti ryby). Môžeme ich skontrolovať a podľa potreby ešte dogrilovať. Pred podávaním posypeme lístkami bazalky.

Kuchár Ivan

Po desiatich rokoch strávených v médiách, kde pracoval ako redaktor a tzv. foodstylista, sa rozhodol zavesiť novinárčinu na klinec a naplno sa venovať svojej celoživotnej vášni – vareniu. Dnes pracuje pre reťazec Chefstreet, kde pripravuje „streetfoodové“ jedlá z najrôznejších kútov sveta. „Niet pre mňa väčšieho zadosťučinenia ako hostia, ktorým chutí exotika na tanieri rovnako ako mne,“ priznáva sympatický Ivan.

TEXT: IVAN ŠTEFÁNEK
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje