Kukuričné mafiny vhodné aj ako príloha k polievke či mäsku
Malé kukuričné chlebíky, ktoré sú chutné samy osebe, no nič nepokazíte, ak ich budete podávať ako prílohu k polievke či mäsku.
140 g hladkej múky
130 g kukuričnej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
100 g nastrúhaného čedaru alebo iného syra
2 vajíčka
150 ml cmaru
1 malý jogurt
50 až 100 ml mlieka (podľa potreby)
85 g masla izbovej teploty
1 menšia konzerva kukurice
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
1 sušená čili paprička alebo 1/2 čerstvej nakrájaná nadrobno (môžete vynechať)
1 Rúru zapnite a nastavte na 180 °C. Plech na mafiny vyložte košíčkami.
2 Cibuľu, kukuricu a čili papričku opečte na troche masla.
3 Zvyšok masla roztopte.
4 Zmiešajte obe múky, kypriaci prášok a syr.
5 V druhej miske zmiešajte vajíčka, cmar, jogurt a mlieko a nalejte do suchej zmesi aj so zvyšným maslom.
6 Premiešajte, naplňte zmesou košíčky a pečte dozlata približne 20 až 25 minút.
text, foto a realizácia Miroslava Maceková
recepty a foodstyling Martina Deríková
zdroj tvorivé bývanie 3/2017
Komentáre