/ Recepty /

Kukuričné mafiny vhodné aj ako príloha k polievke či mäsku

image 44197 25 v1

Malé kukuričné chlebíky, ktoré sú chutné samy osebe, no nič nepokazíte, ak ich budete podávať ako prílohu k polievke či mäsku. 

140 g hladkej múky
130 g kukuričnej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
100 g nastrúhaného čedaru alebo iného syra
2 vajíčka
150 ml cmaru
1 malý jogurt
50 až 100 ml mlieka (podľa potreby)
85 g masla izbovej teploty
1 menšia konzerva kukurice
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
1 sušená čili paprička alebo 1/2 čerstvej nakrájaná nadrobno (môžete vynechať)

1 Rúru zapnite a nastavte na 180 °C. Plech na mafiny vyložte košíčkami.

2 Cibuľu, kukuricu a čili papričku opečte na troche masla.

3 Zvyšok masla roztopte.

4 Zmiešajte obe múky, kypriaci prášok a syr.

5 V druhej miske zmiešajte vajíčka, cmar, jogurt a mlieko a nalejte do suchej zmesi aj so zvyšným maslom.

6 Premiešajte, naplňte zmesou košíčky a pečte dozlata približne 20 až 25 minút.

text, foto a realizácia Miroslava Maceková
recepty a foodstyling Martina Deríková
zdroj tvorivé bývanie 3/2017

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.