image 44648 25 v1

Niečo malé pod zub: Výborné koláčiky z čerstvej bryndze

Niekedy máme chuť na niečo malé, ale nevieme prísť na to, čo by to malo byť. Dnes si pripravíme koláčiky z bryndze.

Ingrediencie

250 g čerstvej bryndze

200 ml kyslej smotany

2 PL bieleho jogurtu

1 balenie lístkového cesta

3 vajcia

2 ČL mletej sladkej papriky

oravská slanina

čerstvo namleté štvorfarebné korenie

zväzok čerstvej pažítky

olivový olej v spreji

soľ 

Ako na to

1 Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C. Na základ koláčikov použijeme teflónové formičky, ktoré postriekame olivovým olejom a vystelieme lístkovým cestom až po okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 3 – 4 minúty do vyhriatej rúry.

2 Bryndzu zmiešame so smotanou a jogurtom. Pridáme mletú papriku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a do masy postupne po jednom pridávame vajíčka. Plnkou naplníme koláčiky (z formičiek zatiaľ nevyberáme) približne do 3/4 celkovej výšky a dáme zapiecť do rúry na 10 minút.

3 Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kúsky, po 10 minútach ju poukladáme na vrch koláčikov a necháme znovu dobre zapiecť (cca ďalších 10 minút).

4 Keď sú koláčiky na povrchu zlatisté, vyberieme ich z rúry, vytlačíme z formičiek a necháme chvíľu odstáť. Nakoniec ich posypeme nasekanou pažítkou. Chutia teplé aj vychladené.

TEXT A FOTO: NINA TÁBORSKÁ

  1. Janka says:

    a to ked tam idu 3 vajicka tak potom kolko budem mat tych kolacikov lebo trisa my zda velmi malo alebo som to zle pochopila dik

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.