Niečo malé pod zub: Výborné koláčiky z čerstvej bryndze
Niekedy máme chuť na niečo malé, ale nevieme prísť na to, čo by to malo byť. Dnes si pripravíme koláčiky z bryndze.
Ingrediencie
250 g čerstvej bryndze
200 ml kyslej smotany
2 PL bieleho jogurtu
1 balenie lístkového cesta
3 vajcia
2 ČL mletej sladkej papriky
oravská slanina
čerstvo namleté štvorfarebné korenie
zväzok čerstvej pažítky
olivový olej v spreji
soľ
Ako na to
1 Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C. Na základ koláčikov použijeme teflónové formičky, ktoré postriekame olivovým olejom a vystelieme lístkovým cestom až po okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 3 – 4 minúty do vyhriatej rúry.
2 Bryndzu zmiešame so smotanou a jogurtom. Pridáme mletú papriku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a do masy postupne po jednom pridávame vajíčka. Plnkou naplníme koláčiky (z formičiek zatiaľ nevyberáme) približne do 3/4 celkovej výšky a dáme zapiecť do rúry na 10 minút.
3 Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kúsky, po 10 minútach ju poukladáme na vrch koláčikov a necháme znovu dobre zapiecť (cca ďalších 10 minút).
4 Keď sú koláčiky na povrchu zlatisté, vyberieme ich z rúry, vytlačíme z formičiek a necháme chvíľu odstáť. Nakoniec ich posypeme nasekanou pažítkou. Chutia teplé aj vychladené.
TEXT A FOTO: NINA TÁBORSKÁ
a to ked tam idu 3 vajicka tak potom kolko budem mat tych kolacikov lebo trisa my zda velmi malo alebo som to zle pochopila dik