/ Recepty /

Niečo malé pod zub: Výborné koláčiky z čerstvej bryndze

image 44648 25 v1

Niekedy máme chuť na niečo malé, ale nevieme prísť na to, čo by to malo byť. Dnes si pripravíme koláčiky z bryndze.

Ingrediencie

250 g čerstvej bryndze

200 ml kyslej smotany

2 PL bieleho jogurtu

1 balenie lístkového cesta

3 vajcia

2 ČL mletej sladkej papriky

oravská slanina

čerstvo namleté štvorfarebné korenie

zväzok čerstvej pažítky

olivový olej v spreji

soľ 

Ako na to

1 Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C. Na základ koláčikov použijeme teflónové formičky, ktoré postriekame olivovým olejom a vystelieme lístkovým cestom až po okraj. Spodok cesta popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 3 – 4 minúty do vyhriatej rúry.

2 Bryndzu zmiešame so smotanou a jogurtom. Pridáme mletú papriku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a do masy postupne po jednom pridávame vajíčka. Plnkou naplníme koláčiky (z formičiek zatiaľ nevyberáme) približne do 3/4 celkovej výšky a dáme zapiecť do rúry na 10 minút.

3 Zatiaľ si nakrájame slaninu na malé kúsky, po 10 minútach ju poukladáme na vrch koláčikov a necháme znovu dobre zapiecť (cca ďalších 10 minút).

4 Keď sú koláčiky na povrchu zlatisté, vyberieme ich z rúry, vytlačíme z formičiek a necháme chvíľu odstáť. Nakoniec ich posypeme nasekanou pažítkou. Chutia teplé aj vychladené.

TEXT A FOTO: NINA TÁBORSKÁ

Komentáre

  1. a to ked tam idu 3 vajicka tak potom kolko budem mat tych kolacikov lebo trisa my zda velmi malo alebo som to zle pochopila dik

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.