Mangové tartaletky s krémom z kokosu a bielej čokolády
Navoďte si doma exotickú náladu v podobe týchto krehkých a sviežich, mangovo-kokosových tartaletiek.
Ingrediencie:
Cesto : ( asi 8ks)
225 g hladkej múky
150 g masla
50 g práškového cukru
1 vajce
2-3 kvapky vanilkového extraktu
Krém :
1 malá plechovka kokosového krému alebo mlieka (cca 165ml)
250 g mascarpone
200 g bielej čokolády
Na ozdobu :
2 čerstvé zrelé mangá
Pár lístočkov čerstvej mäty
Postup:
Všetky suroviny na cesto si spracujeme v rukách na hladké cesto, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2cm a vykrajujeme z neho kruhy do tartaletkových formičiek s priemerom 9cm a hĺbkou asi 3cm. Kruhy natlačíme do formičiek, popicháme vidličkou a vložíme na 30 minút do chladničky. Potom na každý kruh dáme kúsok papiera na pečenie, zaťažíme ho fazuľou na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom fazuľu s papierom na pečenie odstránime a dopekáme ešte ďalších cca 5 – 10 minút do zlata. Necháme vychladnúť, vyberieme z formičiek a plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme kokosový krém s mascarpone a nakoniec do krému rýchlo zašľaháme roztopenú mierne vychladnutú bielu čokoládu. Vrch ozdobíme nakrájaným mangom a lístočkom mäty. Pred podávaním môžeme dať zachladiť a poprášiť práškovým cukrom.
Dobrú chuť 🙂
Komentáre