/ Recepty /

Mangové tartaletky s krémom z kokosu a bielej čokolády

image 23609 25 v1

Navoďte si doma exotickú náladu v podobe týchto krehkých a sviežich, mangovo-kokosových tartaletiek.

Ingrediencie:

Cesto : ( asi 8ks)

225 g hladkej múky
150 g masla
50 g práškového cukru
1 vajce
2-3 kvapky vanilkového extraktu

Krém :

1 malá plechovka kokosového krému alebo mlieka (cca 165ml)
250 g mascarpone
200 g bielej čokolády

Na ozdobu :

2 čerstvé zrelé mangá
Pár lístočkov čerstvej mäty

Postup:

Všetky suroviny na cesto si spracujeme v rukách na hladké cesto, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2cm a vykrajujeme z neho kruhy do tartaletkových formičiek s priemerom 9cm a hĺbkou asi 3cm. Kruhy natlačíme do formičiek, popicháme vidličkou a vložíme na 30 minút do chladničky. Potom na každý kruh dáme kúsok papiera na pečenie, zaťažíme ho fazuľou na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút, potom fazuľu s papierom na pečenie odstránime a dopekáme ešte ďalších cca 5 – 10 minút do zlata. Necháme vychladnúť, vyberieme z formičiek a plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že si spolu vyšľaháme kokosový krém s mascarpone a nakoniec do krému rýchlo zašľaháme roztopenú mierne vychladnutú bielu čokoládu. Vrch ozdobíme nakrájaným mangom a lístočkom mäty. Pred podávaním môžeme dať zachladiť a poprášiť práškovým cukrom.

Dobrú chuť 🙂

dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.