Floriánske trojuholníčky
Recept na Floriánske trojuholníčky s kokosovou náplňou
Cesto:
150 g hladkej múky
1/2 bal Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g práškového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
65 g masla alebo Hery
2 žĺtka
1 PL mlieka
Kokosová náplň:
100 g masla
50 g práškového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL vody
200 g strúhaného kokosu
2 bielka
Na potretie:
3 PL marhuľovej marmelády
Poleva:
1 bal Polevy tmavej Dr.Oetker
1. Cesto: Múku zmiešame v mise s kypriacim práškom. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, maslo, žĺtka a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré potom uložíme na 1/2 hodiny do chladničky.
2. Kokosová náplň: Spolu prevaríme maslo, cukor, vanilínový cukor a vodu. Do vriacej hmoty pridáme kokos a tuhý sneh z bielkov. Všetko dobre premiešame.
3. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na obdĺžnik asi 24 x 32 cm. Plát opatrne preložíme na vymazaný plech a potrieme ho marmeládou. Na marmeládu rovnomerne rozotrieme kokosovú náplň. Múčnik dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote cca 180 °C asi 20-25 min.
4. Po upečení necháme múčnik vychladnúť. Vychladnutý múčnik rozkrájame na trojuholníčky.
5. Polevu vyberieme zo sáčku, dáme do hrnčeka a roztopíme ju vo vodnom kúpeli. V rozpustenej poleve namáčame rožteky trojuholníčkov. Necháme úplne stuhnúť.
Komentáre