
Neodolateľné karamelové kuracie prsia
Šťavnatým kuracím prsiam na karameli naozaj odolá len málokto.
Ingrediencie:
(rozpis pre 2 osoby)
2 väčšie kuracie prsia
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
30 ml sójovej omáčky
30 ml rybacej omáčky
50 g hnedého cukru
olej
soľ
korenie
Postup:
Prsia si nakrájame, pridáme k nim soľ a trošku oleja. Wok alebo panvicu si rozhorúčime na najvyššiu teplotu a mäso si sprudka osmažíme z každej strany asi 2 minútky. Vyberieme, stíšime plameň, na panvicu dáme trošku oleja, pridáme cibuľu a cesnak, chvílu smažíme a potom vrátime mäso naspať na panvicu, okoreníme, pridáme sójovú a rybaciu omáčku a chvíľu dusíme.
V pôvodnom recepte písali 10 minút, ale odporúčam menej, keď chcete mat mäsko šťavnaté. Potom plameň trosku zvýšime a pridáme cukor. Varíme ďalšie 3 – 4 minúty, kým je omáčka lepkavá a hustá.
Dobrú chuť 🙂
Komentáre