/ Recepty /

Nadýchané nivovo-hruškové muffiny ideálne k čaju a vínu

image 36634 25 v1

Jeseň je obdobím, kedy si množstvo ľudí rado pochutná na dobrom víne. K popíjaniu vína sa výborne hodia najmä syry, ovocie a niektoré druhy pečiva. Muffiny, ktoré si dnes predstavíme, sú chutným spojením týchto vecí – spájajú v sebe sladké hrušky, slanú nivu a chrumkavé orechy, to všetko v mierne slanom nadýchanom ceste.

Ak nepijete alkohol, sú výborné aj so šálkou čierneho čaju.

Ingrediencie:

350g polohrubej múky
1 lyžička soli
1/2 lyžičky korenia
1/2 prášku do pečiva
200g zrelá hruška
150g niva
hrsť posekaných vlašských orechov
1 veľké vajíčko
150 ml mlieka
4 lyžice rastlinného oleja

Postup:

1. Pripravíme si suroviny – hrušku nakrájame na drobné kocky, namrvíme nivu (resp. roquefort, gorgonzolu alebo iný typ syra s modrou plesňou) a orechy nahrubo posekáme.

2. Zmiešame múku, soľ, korenie, prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajce. Suchú a tekutú zmes zmiešame dohromady, nemixujeme, len zľahka premiešame. Následne vmiešame hrušky a nivu.

3. Pripravíme plech na muffiny, ktorý buď vymastíme alebo vyložíme papierovými košíčkami na pečenie. Do každej jamky plníme do 2/3 pripravené cesto. Každý muffin pred pečením posypene nasekanými orechmi. Pečieme pri teplote 200° približne 20 minút, alebo kým muffiny nie sú nadýchané a zlatisté. Necháme mierne vychladnúť a podávame ešte teplé.

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.