image 36634 25 v1
Galéria (6)

Nadýchané nivovo-hruškové muffiny ideálne k čaju a vínu

Jeseň je obdobím, kedy si množstvo ľudí rado pochutná na dobrom víne. K popíjaniu vína sa výborne hodia najmä syry, ovocie a niektoré druhy pečiva. Muffiny, ktoré si dnes predstavíme, sú chutným spojením týchto vecí – spájajú v sebe sladké hrušky, slanú nivu a chrumkavé orechy, to všetko v mierne slanom nadýchanom ceste.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi

Ak nepijete alkohol, sú výborné aj so šálkou čierneho čaju.

Ingrediencie:

350g polohrubej múky
1 lyžička soli
1/2 lyžičky korenia
1/2 prášku do pečiva
200g zrelá hruška
150g niva
hrsť posekaných vlašských orechov
1 veľké vajíčko
150 ml mlieka
4 lyžice rastlinného oleja

Postup:

1. Pripravíme si suroviny – hrušku nakrájame na drobné kocky, namrvíme nivu (resp. roquefort, gorgonzolu alebo iný typ syra s modrou plesňou) a orechy nahrubo posekáme.

2. Zmiešame múku, soľ, korenie, prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajce. Suchú a tekutú zmes zmiešame dohromady, nemixujeme, len zľahka premiešame. Následne vmiešame hrušky a nivu.

3. Pripravíme plech na muffiny, ktorý buď vymastíme alebo vyložíme papierovými košíčkami na pečenie. Do každej jamky plníme do 2/3 pripravené cesto. Každý muffin pred pečením posypene nasekanými orechmi. Pečieme pri teplote 200° približne 20 minút, alebo kým muffiny nie sú nadýchané a zlatisté. Necháme mierne vychladnúť a podávame ešte teplé.

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.