Jemné jahodové rezy s kokosom
Galéria (4)

Jemné jahodové rezy s kokosom

Rezy s jemnou piškótou, tvarohovo-jahodovou plnkou a posypané kokosom sú skutočnou lahôdkou.

Galéria

Jemné jahodové rezy s kokosom
Jemné jahodové rezy s kokosom
Jemné jahodové rezy s kokosom
Ingrediencie:

5 vajec
200 g jemného kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
5 PL vody
5 PL oleja
1 KL prášku do pečiva
štipka soli

na tvarohovo-ovocnú plnku:
500 g jemného tvarohu
1 jahodové želé, príp. Galaretka
100 ml vody
3 žĺtka
100 – 150 g  práškového cukru (podľa chuti)
250 g masla

na sneh:

3 bielka
3 PL práškového cukru
citrónové želé, príp. Galaretka
štipka soli
strúhaný kokos na posyp

Postup:
1. Najprv si dáme roztopiť do mikrovlnnej rúry ovocne želé v 100 ml vody. Asi na jednu minútu. Počas tejto minúty prerušíme zohrievanie, a želé dobre premiešame. Potom vrátime späť do mikrovlnky. Môžeme ho roztopiť aj na miernom ohni, ale dávame pozor, aby nám nezovrelo, želé sa nesmie variť!!!! Ja som želé roztopila iba v 100 ml vody, ďalšiu som už nepridávala – aj keď na obale písali 570 ml). Každé želé roztopíme zvlášť.
2. Upečieme si piškótu. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Keď sú biele, pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí a metličky nezanechávajú stopy. Na najmenších otáčkach zašľaháme žĺtka. Pridáme vodu, prešľaháme. Pridáme olej, prešľaháme. Ručne, jemne, ale dôsledne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúry na 190 stupňov cca 15 – 20 minút. Kontrola špajlou. Vyberieme z rúry a necháme vychladiť.
3.  Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom dopenista a zašľaháme doň žĺtka, pridáme tvaroh a opäť dobre prešľaháme. Po častiach zašľaháme aj vychladnuté, roztopené ovocné/jahodové želé. Všetko spolu dobre prešľaháme.  Z piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť do plechu s krajom.
4. Na piškótu nalejeme maslovo – tvarohovo – želatínovú  plnku. Je trochu redšia, ale ona v chladničke pekne stuhne.
5. Zákusok nám v chladničke tuhne, pripravíme si bielkovo-ovocnú prikrývku. Bielka našľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a ďalej dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme vychladené citrónové želé, ktoré v malých množstvách zašľaháme do bielkovej peny. Opäť je masa trochu redšia, ale v chladničke stuhne.
6. Vrch poprášime strúhaným kokosom a odložíme ho stuhnúť do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc.

Poznámka: pri vychladnutom želé dávame pozor, aby bolo vychladené, ale ešte nie je stuhnuté. Ak by začínalo tuhnúť, tak by sa v kréme narobili hrčky. Tekuté, vychladené želé zašľaháme v malých množstvách do krému, resp. do peny. Ak nemáte ovocné želé, použite Galaretku, príp. možno použiť v ovocnom sirupe rozpustenú želatínu (množstvo podľa návodu na obale, ale vždy je lepšie použiť menšie množstvo vody, resp. tekutiny).

Fotopostup nájdete tu.

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk –>

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje